De ce as putea suferi sau ce as putea avea?

Anxietate si stres Anxietate Depresie majora Depresie Atac de panica
+2
Vezi toate grupurile

Postata de Eduardo9828 cu 6 ani in urma.

Buna seara, tin sa mentionez ca am 19 ani, de o perioada foarte lunga de timp pot spune ca stau foarte mult timp pe calculator, am inceput sa nu ma mai pot concentra deloc, orice informatie pe care o citesc sa treaca asa pe langa mine, sa visez tot timpul, cand cineva vorbeste cu mine sa nu fiu atent sau sa nu ma pot concentra deloc la ceea ce spune, uneori sa ma abat foarte tare de la subiect si sa spun ce vreau eu, alteori mi se intampla sa ma mai doara in partea dreapta a capului, sa ma mamance capul si asta dupa stat foarte mult la calculator, ma ingrijorez foarte mult, gandesc foarte mult, mi se intampla foarte des ca sa incep un lucru si sa-mi vina tot felul de ganduri prin cap care sa ma opreasca din lucrul pe care vreau sa il fac si sa nu stiu daca il fac bine sa nu am incredere in mine, incerc din rasputeri sa ma apuc de ceva, dar dupa cateva minute ore cedez, simt ca ceea ce fac nu prea are o logica, fac totul asa la voia intamplarii, fara un continut anume, si inca o problema este ca tin foarte mult cont de parerile celorlalti si spun ca ar trebui sa fac ceea ce spun
ceilalti, sunt foarte influentabil, vreau sa stiu daca chiar sufar de ceva sau asa este personalitatea mea?
Am incercat sa-mi dau seama dar uneori mi se intampla sa fiu intr-un fel mai bucuros mai plin de viata, iar in cea mai mare parte sa fiu trist, deprimat, singur.
Si inca un lucru care am uitat sa il mentionez este faptul ca am incercat sa-mi fac mai multe programe de somn, de alimentatie si nu am reusit sa le respect, iar cand am inceput sa le scriu mi-a fost foarte greu, m-am gandit prea mult la niste obiceiuri, apoi le-am schimbat si tot asa mai departe, parca inebuneam si mai pot spune ca nu prea sunt constient de lucrurile pe care le fac si parca au intrat automat in mine si acum nu mai pot sa scap de ele sau pot dar nu stiu cum, alteori incerc sa am grija de mine sa fiu constient si ma iau cu mai multe lucruri de ex : daca trebuie sa iau o pastila sau sa mananc ceva mai imi vin in cap si alte lucruri si ma fac sa renunt la lucrul respectiv fiindca mi se umple tot mai mult mintea de lucruri si le iau ca pe niste griji si imi mai este foarte greu sa ma si exprim cand vorbesc cu cineva am asa o frica fiindca mi se intampla foarte des sa aberez tare de la subiect si sa nu ma gandesc deloc la ceea ce spune.
Va rog frumos sa ma ajutati, cer sfatul mai multor psihologi sau persoanelor care chiar au trecut prin aceste lucruri.

Adauga raspuns

Raspunsuri (3)

Psihoterapeut Gabriel Pîrvan

acum 6 ani

Buna ziua,

Manifestarile descrise ar putea fi expresia unei anxietatii mai accentuate.
Uneori, anxietatea este produsa de felul in care gandim, de ideile si convingerile noastre disfunctionale , de care, de multe ori, nu suntem constienti
Oamenii anxiosi sunt extrem de ingrijorati cu privire la multe aspecte ale vietii (familie, bani, sanatate etc). Acestia se simt agitati si nerabdatoari, catastrofeaza, sunt atenti la potenţialele pericole (“daca o sa se intample …daca o sa faca…daca raman fara”), se simt obositi mai tot timpul, nu se pot relaxa si nu se mai pot concentra asupra sarcinilor pe care le au de indeplinit. In plus, se confrunta cu tot soiul senzatii fiziologice, somatizari (stari de ameteala, amorteala, gastrita, insomnie, migrene etc).
Pentru rezolvarea acestor probleme de anxietate se recomanda sedintele de psihoterapie .
Concret, psihoterapia vă ajută:
- să intelegeţi cauzele şi mecanismele prin care se întreţin manfestările anxioase. De obicei, stilul de gândire, convingerile despre noi înşine, convingerile despre lume şi viaţă sunt cele care generează tulburările de anxietate.
- să învăţaţi şi să exersaţi tehnici şi metode de autocontrol mental şi emoţional, care vă vor permite să aveţi un mai bun control asupra gândirii, antrenand-o să devină mai obiectivă, precum şi stări de relaxare, de detensionare şi calm.
- să fiţi mai energic, mai performant cu încredre mai mare în forţele proprii şi, mai ales, să aflaţi cum să preveniţi apariţia unor probleme asemănătoare.
Psihoterapia cognitiv-comportamentală se poate realiza foarte bine în cabinet, dar, la fel de practic și eficient, sedinţele se pot ţine şi online.

Toate cele bune!

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Psih. Stefania Budacu

acum 6 ani

Aceste manifestari pot fi determinate de activitatea prelungita la calculator. Va recomand, pentru o perioada de 3 saptamani, sa nu mai accesati computerul, nici macar stirile pe telefon. Si, pentru a va fi mai usor, plecati intr-un concediu undeva unde nu este semnal - lasati calculatorul acasa!
Toate cele bune!

Raspunde
 
1
 
Eduardo9828

acum 6 ani

Va multumesc pentru sfatul acordat, am sa incerc sa fac acest lucru si voi vedea cum vor decurge lucrurile in continuare, chiar doresc sa-mi revin, sa am mai multa energie si pofta de viata, multumesc mult, sa va ajute Dumnezeu !

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Top 20 moduri de a rezolva tulburarile de anxietate si stresul Este sau nu stresul contagios? Semnale discrete ale stresului Cum sa depasesti stresul de la serviciu 10 strategii pentru a scapa de stresul sarbatorilor

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×