Importanta sistemului imunitar in intreaga perioada a anului

Actualizat: 24 Iunie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Sistemul tau imunitar este format dintr-o colectie complexa de celule, procese metabolice si chimice care lucreaza 24/7 pentru a-ti proteja organismul de patogeni daunatori precum virusurile, bacteriile sau toxinele din mediu. De aceea, este important sa-ti mentii sistemul imunitar in buna functionare pe tot parcursul anului.

De ce este important sa ai un sistem imunitar sanatos?
• Te protejeaza zi de zi de orice transfer de bacterii si patogeni dintre tine, alte persoane, animale sau mediul inconjurator
• Prima bariera de protectie este cea fizica, reprezentata de piele. Daca un patogen penetreaza acesta bariera, atunci intervine sistemul imunitar, care produce celule specifice, numite „natural killer”, care ataca organismul invadator
• Un raspuns imunitar lent creste riscul de boli grave si infectii severe

• Un sistem imunitar aflat in dezechilibru poate declansa o reactie imunitara care ataca celulele sanatoase proprii organismului, cauzand boli autoimune

Vitamina C stimuleaza si sustine sistemul imunitar in lupta cu virusuri si bacterii

Vitamina C este recunoscuta pentru beneficiile pe care le are in tratamentul racelilor si a gripei, dar in acelasi timp are si capacitatea de a intari sistemul imunitar. in mod special, Vitamina C creste activitatea si actiunea celulelor imunitare care ataca virusurile, bacteriile, mucegaiurile sau sporii ciupercilor, patogeni care pot declansa boli grave si infectii.

Actiunea de antioxidant a Vitaminei C, creste capacitatea organismului de a se lupta cu stresul oxidativ si cu inflamatia, creand un mediu ostil dezvoltarii virusurilor si bacteriilor.

Ca actiune antivirala, Vitamina C intervine direct asupra sistemului imunitar prin:
• Cresterea productiei de interferon, ceea ce previne infectarea celulelor cu virusuri
• Stimuleaza activitatea anticorpilor
• Creste functia de fagocitoza, procesul natural prin care organismul elimina agentii patogeni daunatori
• Creste productia celulelor imunitare T, B, NK etc.
• Inactiveaza ARN-ul si ADN-ul virusurilor, stopand dezvoltarea lor
• Scade actiunea de citokine pro-inflamatoare

Solutia unui sistem imunitar puternic: Pachet Vitamina C Forte 100% naturala

Pachetul Vitamina C Forte este format din doua flacoane cu noul produs Herbagetica pe baza

de Vitamina C 100% naturala extrasa din Acerola. Fiecare capsula livreaza 400 mg de extract standardizat in Vitamina C naturala, asigurand 85% din necesarul zilnic de Vitamina C livrat intr-o formula naturala. Comparativ cu alte produse Vitamina C Forte nu contine Vitamina C de sinteza (acid ascorbic), indulcitori sau arome.

Pentru un efect terapeutic garantat dozajul recomandat de Vitamina C difera in functie de necessitate:
Pentru aportul zilnic se recomanda la adulti intre 80 mg pana la 2000 mg /zi; pentru sarcina si alaptare intre 120 mg pana la 2000 mg/zi, pentru adolescenti intre 80 mg pana la 1800 mg/zi.

Pentru persoanele fumatoare se recomanda inca 35 mg/zi, caci fumatul poate inhiba absorbtia de Vitamina C.

Pentru deficiente de Vitamina C se recomanda intre 100 si 250 mg de una, doua ori pe zi.

Pentru raceala si gripa: 1000 – 3000 mg/zi.

Pentru afectiuni inflamtoare: 1200 mg /zi.

Alege ce e mai bine pentru tine si imunitatea ta cu Vitamina C Forte!

https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/conditionsandtreatments/immune-system
https://en.wikipedia.org/wiki/Immune_system

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

7 moduri prin care sa va pastrati in forma pe timpul iernii Rolul Vitaminei D in controlul autoimunitatii Sistemul imunitar al organismului - anticorpii 10 moduri prin care poate fi imbunatatit sistemul imunitar Afectiunile sistemului imunitar Bolile sistemului imunitar Suferi de alergii sau intolerante alimentare? Afla cum poti face cozonac fara faina, oua, lapte sau unt! Cum sa-ti intaresti sistemul imunitar in primavara cu produse bio Ce se intampla cand sistemul imunitar ataca organismul Sistem imunitar slabit: semne care ar trebui sa va puna in garda Te imbolnavesti des? Iata cum iti poti intari sistemul imunitar! Cele mai bune alimente pentru un sistem imunitar puternic 7 sfaturi utile pentru intarirea sistemului imunitar Cum iti ajuti sistemul imunitar prin 10 metode simple si naturale
Cere sfatul medicului ×