3 adulti din 4 au un aport insuficient de magneziu

Publicat: 06 Octombrie 2010 | Actualizat: 06 Octombrie 2010

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Potrivit specialistilor, 3 adulti din 4 au un aport insuficient de magneziu in raport cu doza zilnica recomandata. Una dintre cauzele principale ale deficitului de magneziu este alimentatia necorespunzatoare pe fondul unei solicitari crescute a organismului, determinata inclusiv de stres. Cu cat suntem mai stresati, cu atat pierdem mai mult magneziu. De asemenea, o absorbtie intestinala deficitara poate duce la scaderea nivelului de magneziu din organism.

Simptomele deficitului de magneziu sunt nervozitate, iritabilitate, oboseala, tulburari minore de somn, manifestari de anxietate, iar in cazul persoanelor cu o activitate fizica mai intensa, crampe musculare si furnicaturi. Peste 300 de reactii enzimatice din organism – implicate in special in procesele de stocare si eliberare a energiei - sunt facilitate de magneziu.

Sanofi-aventis lanseaza Magne B6 Premium, tratamentul ce combate simptomele asociate stresului cotidian prin asigurarea dozei zilnice recomandate de magneziu. In general, o persoana adulta are nevoie de 300-420mg de magneziu pe zi pentru a-si mentine echilibrul psihic si fizic. Prin formula sa concentrata de magneziu (100mg) si vitamina B6 (10mg), c asigura o complianta mai buna a pacientilor la tratament, datorita adaptarii cantitatii de magneziu la nevoile acestora.

"Stilul nostru de viata a devenit unul alert, care nu ne permite sa respectam intotdeauna orele fixe de masa sau un regim alimentar echilibrat si sanatos. Suntem din ce in ce mai agitati si mai nervosi. In plus, nu depinde de noi sa decidem ca de maine nu ne vom mai stresa. Este imposibil, deoarece in momentele in care ne confruntam cu anumite provocari sau probleme, organismul reactioneaza automat la aceste "agresiuni", a declarat Marius Topala, Director CHC, sanofi-aventis Romania.


Email

Senzatia de picioare grele, picioare umflate seara?Senzatia de picioare grele, picioare umflate seara?

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Simptomele deficientei de magneziu

5 nutrienti importanti care v-ar putea lipsi din dieta

Efectele carentei de magneziu din organism

Importanta calciului in dieta

Diabetul zaharat non-insulino-dependent recent diagnosticat

Stresat? Iata ce trebuie sa stii despre stres si cum il poti combate in mod natural!

Este eficienta stimularea sistemului imunitar?

Vitamina D poate reduce riscul de agravare a infectiilor respiratorii 

Oase sanatoase la toate varstele

Incearca aceste suplimente naturale pentru un somn odihnitor!

Magneziul si importanta lui in dieta

Relatia dintre regimul alimentar si diverse boli

Rahitismul si osteomalacia, doua probleme similare pentru doua generatii