Efectele varstei inaintate asupra procedurilor urologice laparoscopice

Publicat: 26 Martie 2007

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.


La suscesul unei proceduri laparoscopice urologice contribuie doi factori: chirurgul si pacientul. Un chirurg bun efectueaza operatii de foarte buna calitate la toti pacientii indiferent de varsta acestora. Pornind de la aceasta afirmatie s-a efectuat acest studiu in care s-a observat ca pacientii de peste 75 de ani (31 de cazuri) au durata interventiei chirurgicale, rata de complianta si pierderile de sange similare comparative cu pacientii cu varsta intre 15-74 de ani (144 de cazuri).
In ciuda acestor descoperiri, s-a observat ca odata cu inaintarea in varsta, persoanele se recupereaza mai greu, indiferent daca este vorba de leziuni datorate activitatii fizice sau interventiilor chirurgicale laparoscopice.
La lotul studiat s-a observat ca pacientii cu varsta mai mare de 75 de ani au spitalizarea mai mare comparative cu cei din grupa de varsta 15-74 de ani (6,1 zile fata de 3,7 zile, p=0,0015). Aceste date sunt foarte importante din doua motive: beneficiile laparoscopiei pot fi extinse in conditii de siguranta si la pacientii varstnici cu toate ca s-a observat ca la pacientii cu varsta mai mare de 75 de ani, functia tubului digestiv se reia cu intarziere fata de tineri determinand spitalizari de durata mai lunga fata de tineri.
Email

Asigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidantAsigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidant

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Incontinenta, o afectiune frecventa a varstei inaintate

Efectele radiatiilor UV asupra sanatatii organismului

Care sunt efectele excesului alimentar asupra organismului?

Afla ce efecte benefice are asupra corpului activitatea sexuala la inceputul zilei

Medicamentele si efectele lor secundare asupra sistemului digestiv

Tamaia suprima inflamatia la nivelul articulatiilor

Ce trebuie sa stii despre ulcerul venos si care sunt pasii de urmat in ingrijirea acestuia

A venit toamna si frigul? Ce bucurie! Copiii nostri sunt protejati si isi pot continua joaca afara!

Stresul si efectele lui nocive asupra digestiei

Iti place cafeaua? Iata ce efecte miraculoase are asupra sanatatii

Efectele vitaminei C asupra organismului

Efectele aerului conditionat asupra sanatatii

Efectul desenelor animate asupra copiilor