Consumul legumelor cu frunze verzi incetineste declinul memoriei la varstinici

Publicat: 14 Decembrie 2006


In urma unui studiu s-a dovedit existenta unei legaturi intre incetinirea degenerescentei neuronale la persoanele in varsta si consumul de legume.
La persoanele care consuma cel putin 2,8 portii de legume zilnic, rata de diminuare a capacitatii cognitive este incetinita cu aproximativ 40% comparativ cu persoanele care consuma mai putin de o portie zilnic. Aceasta scadere a progresiei degenerescentei este echivalenta unei prelungiri cu 5 ani a capacitatii cognitive.
"Noi am descoperit ca legumele cu frunze verzi au un puternic efect asupra incetinirii degenerescentei cognitive, iar acest efect s-ar putea datora conform unor studii recent efectuate prezentei vitaminei E in componenta legumelor" a afirmat Dr. Martha Clare Morris de la Universitatea de Medicina din Chicago.
Acest studiu a fost publicat in numarul 24 al revistei de neurologie din octombrie.
Studiul a inclus 3718 de persoane, fiind efectuat in perioada 1993-2002 la persoanele cu varsta de 65 de ani si peste 65 de ani, din partea de sud din Chicago.


Email

Urigood - supliment natural in afectiunile rinichilorUrigood - supliment natural in afectiunile rinichilor

Citeste si despre:

Cum sa mancati mai multe legume verzi

Anemia prin deficit de acid folic

Scaunele verzi in cazul copiilor: cand este cazul sa ne ingrijoram?

Salata verde, beneficii pentru sanatate

Ce inseamna sa mananci sanatos?

Anemia feripriva- simptome, cauze si remedii naturale

Nutriensa – gama de suplimente alimentare a companiei Antibiotice

Fereste-te de diaree si indigestii in vacante

Mai multa energie in cinci zile, cu ajutorul vitaminelor

Sunt fibrele secretul pierderii in greutate?

10 legume pe care trebuie sa le consumati iarna aceasta

9 alimente care imbunatatesc memoria

Fructe si legume care ard grasimile