Broccoli ajuta la prevenirea a numeroase afectiuni gastrointestinale

Publicat: 08 Aprilie 2009 | Actualizat: 07 Iulie 2011

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Consumul a 75 grame broccoli, zilnic, reduce riscul aparitiei ulcerului sau cancerului gastric, potrivit unui studiu realizat in Japonia. Astfel, cancerul gastric a fost adaugat listei afectiunilor maligne care pot fi prevenite printr-un regim alimentar ce presupune consumul zilnic de broccoli.

Din aceasta lista mai fac parte: cancerul esofagian, de vezica biliara, de piele, plamani etc.

„La inceput eram foarte sceptici in ceea ce priveste aceasta descoperire”, a declarat Jed W. Fahey, cercetator la Scoala de Medicina Johns Hopkins. „Cu toate ca nu este un studiu de mare anvergura, rezultatele au arata ca prin consumul regulat de broccoli este prevenit riscul aparitie cancerului. Substanta continuta de broccoli care are un efect protector impotriva cancerelor este sulforafan.”

Cercetatorii din Japonia au raportat ca prin consumul de broccoli rezulta scaderea nivelului de H.pylori – bacterie aflata in stransa legatura cu riscul aparitie cancerului gastric si a altor afectiuni gastrointestinale.

Acest studiu a fost relizat in Japonia deoarece rata infectiei cu H. Pylori este ridicata. „In Japonia, aproximativ 90% din populatiei este infectata cu H. Pylori din cauza saraciei si conditiilor insalubre”, sustine Fahey.

La studiu au participat 48 persoane infectate. Jumatate au consumat 70 grame de broccoli, zilnic, iar celelalte persoane au consumat lucrena care nu contine sulforafan. Dupa 8 saptamani au fost refacute analizele medicale si s-a constat o scadere a infectiei cu H.pylori in cazul celor care au consumat broccoli. „H.pylori este poate cea mai raspandita bacterie carcinogena. Faptul ca broccoli a avut capacitatea de a reduce efectele agentului infectios ne da speranta ca prin consumul regulat de broccoli va fi redus si riscul aparitiei oricarui tip de cancer gastrointestinal”, a mai precizat Fahey.

Substantele numite sulforafan determina ficatul sa produca enzime importante in dezactivarea agentilor cancerigeni. Astfel, broccoli ajuta la imbunatatirea functionarii ficatului, dar si a altor celule care distrug agentii cancerigeni.


Email

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Confort si relaxare pentru picioarele taleConfort si relaxare pentru picioarele tale

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt îavans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt îavans fata de graficul asumat

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Cele mai bune surse alimentare de vitamina C

6 ingrediente naturale pentru imunitate

Astragalus pentru intarirea imunitatii si alte beneficii

5 cauze ale ingrasarii pe fondul excesului de estrogen

Ameliorarea poliartritei reumatoide prin dieta: intre mit si adevar

Tot ce trebuie sa stii despre balonare: cauze, simptome si remedii