Excesul de carne rosie conduce la pierderea vederii

Publicat: 20 Martie 2009

Persoanele care consuma mai mult de 10 portii de carne de vita, miel sau porc, saptamanal, prezinta un risc cu 50% mai mare de a-si pierde vederea, in comparatie cu cei care consuma doar 5 portii pe saptamna din aceste tipuri de carne, avertizeaza un studiu.

Totodata, carnea de pui se pare ca protejeaza impotriva afectiunii oftalmologice care apare odata cu inaintarea in varsta, numita degenerescenta maculara.

Cercetatorii de la Universitatea din Melbourne, Australia, au ajuns la aceste concluzii dupa ce au finalizat un studiu care a durat 13 ani si la care au participat 5600 barbati si femei cu varsta cuprinsa intre 50 si 60 ani.

Astfel, persoanele care au consumat o cantitate considerabila de carne rosie prezentau un risc cu 57% mai mare de a-si pierde vederea in comparatie cu cei care au consumat cel mult 4 portii pe saptamana de carne rosie.

„Consumul unei cantitati ridicate de carne rosie creste riscul aparitiei degenerescentei maculara, sau actioneaza ca un factor decisiv in aparitia acestei afectiuni cand persoane este expusa anumitor factori de mediu”, sustine purtatorul de cuvant de la Colegiul Royal de Oftalmlogie.


Email

Vitoral M Junior spray oral - Puful de bine al copilului tau! Combinatie complexa de multivitamine, optim  dozata,  cu gust placut de portocale!Vitoral M Junior spray oral - Puful de bine al copilului tau! Combinatie complexa de multivitamine, optim dozata, cu gust placut de portocale!

Citeste si despre:

Consumul de carne rosie este nociv pentru sanatate?

Pierderea vederii este strans legata de depresie

Celulita orbitala, infectia care duce la pierderea vederii copiilor

Glaucomul si cataracta duc la pierderea vederii

Guta, boala asociata cu un consum excesiv de carne

Ai infectii urinare recurente? Afla care sunt solutiile naturale pentru tratament si preventie

Diareea estivala la copii – cauze si tratament

Enzimele sistemice care lupta natural cu durerea, inflamatiile si trombii

Herpesul ocular poate cauza pierderea vederii?

Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem

Glaucomul

Dezlipirea posterioara de corp vitros

Alimente bogate in fier