Supa simpla de morcovi

Actualizat: 17 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Supa de morcovi este printre primele preparate pe care pacientii care sufera de diaree trebuie sa le consume dupa un episod simptomatic acut. Morcovii sunt unele dintre putinele legume care trebuie consumate in timpul regimului antidiareic, datorita substantelor care ajuta la refacerea tranzitului intestinal.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Curata si feliaza morcovii. Pune-i intr-o oala, adauga apa peste ei, si pune-i la fiert, la foc mic, timp de 25-30 de minute. Verifica daca morcovii sunt bine fierti. Baga totul in blender si mixeaza morcovii pana se transforma in piure. Muta pasta obtinuta intr-o oala, subtiaz-o cu putina apa calda, asezoneaz-o cu sare si pune supa la fiert, timp de 15 minute. Supa se consuma simpla sau cu crutoane.


Citeste si despre:

Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri Cat inseamna o portie de fructe sau legume? Alimentatia corecta pe timp de iarna Excesul de fructe si cresterea in greutate Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului Ghid de cumparare a alimentelor congelate Alimente sanatoase care va ajuta sa castigati in greutate Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Alimentatia si varsta - Rolul fibrelor in dieta Capsunile: surse naturale de antioxidanti 9 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa Probleme ale cavitatii bucale Alimentatia sanatoasa Retete culinare pentru tatii ocupati Retete pentru detoxifiere
Cere sfatul medicului ×