Tai chi

Actualizat: 05 Iulie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Vechea arta a Tai Chi foloseste miscari usoare care reduc stresul specific unui stil de viata solicitant si imbunatatesc starea generala de sanatate. Tai Chi este o arta martiala chineza bazata pe o serie de exercitii ce presupun miscari blande si echilibrate ale corpului.

Exista stiluri diferite de Tai Chi, cum ar fi Wu hao, Sun si Yang. Pentru a efectua exercitiile de Tai Chi trebuie sa alegeti una din aceste forme si sa invatati diverse tipuri de miscari si pozitii specifice.

Ce trebuie sa stiti despre Tai Chi

Tai Chi, numit si Tai Chi Chuan include un sistem de exercitii fizice si stretching. In timpul acestui sport, trebuie sa efectuati o serie de pozitii sau miscari, intr-un mod lent, gratios. Fiecare postura face legatura cu urmatoarea, fara pauza, in timp ce trupul vostru se va afla in miscare in mod constant.

Tai Chi presupune stiluri diferite. Fiecare stil pune accentul pe diferite principii si metode tai chi si presupune variatii specifice. Unele stiluri se concentreaza pe mentinerea starii de sanatate, in timp ce altele implica invatarea artelor martiale Tai Chi.

Din aceste variatii au rezultat peste 100 de miscari si pozitii Tai Chi, multe dintre ele denumite cu nume de animale sau elemente din natura. Indiferent de variatie, toate formele de Tai Chi includ modlee ritmice de miscari, care sunt coordonate cu respiratia pentru a va ajuta sa obtineti un sentiment de liniste interioara.

Tai Chi presupune concentrarea celui care-l practica sa traiasca in prezent si sa inlature gandurile care i-ar putea distrage atentia.

Beneficiile oferite de Tai Chi

Tai Chi ofera numeroase beneficii sanatatii poate imbunatati flexibilitatea, echilibrul, rezistenta si coordonarea. Unele cercetari sugereaza ca Tai Chi ajuta la scaderea tensiunii arteriale si sustine activitatea functiei cardiace.

Unul din cele mai importante beneficii ale Tai Chi este diminuarea stresului, care este responsabil pentru agravarea anumitor afectiuni.

Tai Chi ofera o serie de avantaje fizice si mentale, un antrenament cardiovascular moderat, stimuleaza sistemul imunitar, reduce degenerarea coloanei vertebrale, imbunatateste postura, echilibrul si coordonarea, scazand riscul loviturilor asociate cu inaintarea in varsta.

In plus, orice persoana poate practica Tai Chi intrucat implica unele din cele mai blande forme de exercitii fizice.

Cum sa practicati exercitiile de Tai Chi

1. Memorati seturi de diferite pozitii specifice formei de Tai Chi pe care doriti sa o practicati. De exemplu, pentru Beijing24 trebuie sa stiti mai mult de 30 de posturi, inclusiv Shouhui Pipa, You Lan Quewei si Haidi Zhen. Pentru a invata forma corecta a orcareia dintre aceste posturi, este indicat sa apelati la un instructor experimentat de Tai Chi.

2. Alegeti un loc linistit unde sa practicati exercitiile de Tai Chi, cum ar fi in natura, pentru a va putea concentra mai usor.

3. Respirati adanc inainte de a incepe exercitiile pentru a va relaxa. Tai Chi poate fi considerata si o forma de meditatie cu miscare si ar trebui sa fiti cat mai relaxati pentru a obtine rezultate complete in urma exercitiilor. Daca nu sunteti complet relaxati cand veti incepe cu siguranta veti fi relaxati dupa ce veti incheia o secventa, de exemplu.

4. Miscati-va gratios de la o pozitie la alta si imaginati-va ca sunteti una cu natura. Cu ajutorul artei Tai Chi veti reusi sa va conectati cu ritmurile naturale din corpul dvs.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Clinica Alegria
Tel: 0770508524
Bucuresti, Str. Turnu Magurele Nr. 240-242, Bloc 1, Sector 4
Dermavital - Biorezonanta Centru German
Tel: 0213224004
Bucuresti, BRANDUSELOR 6B ETAJ 2 Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031256, București...

Citeste si despre:

Sanatatea fizica odata cu inaintarea in varsta Exercitii pentru pacientii cu fibromialgie 5 moduri prin care poate fi imbunatatit libidoul feminin Diabetul si exercitiile fizice 10 exercitii simple pentru tonifiere Stabilizarea axiala a coloanei vertebrale Tulburarea de personalitate narcisica Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Spirulina, o comoara pentru sanatate! Schizofrenia Hipertensiunea arteriala: tratamente alternative si complementare Cum sa imbatranim sanatos 9 secrete pentru o inima mai sanatoasa Exercitiile fizice in timpul iernii Bolile autoimune Relaxarea si importanta invatarii ei
Cere sfatul medicului ×