Vitaminele sustin un mod de viata sanatos

Publicat: 12 Aprilie 2012 | Actualizat: 12 Aprilie 2012
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Majoritatea oamenilor cunosc faptul ca vitaminele sustin un mod de viata sanatos, cu cat mai putine imbolnaviri. Vitaminele disponibile in prezent sunt mult mai complexe si orientate catre anumite aspecte ale organismului si sanatatii unei persoane.

Chiar daca unii oameni nu constientizeaza, produsele alimentare nu ofera toate vitaminele si nutrientii de care are nevoie corpul lor. Pentru a beneficia de vitaminele, mineralele si nutrientii de care aveti nevoie, trebuie sa utilizati suplimente si vitamine.

Dieta si suplimentele vitaminice

Suplimentele vitaminice sunt cel mai simplu mod de a oferi organismului ceea ce are nevoie. In acest scop puteti utiliza vitamine si minerale pe langa dieta dvs. normala. Totusi trebuie sa faceti alegeri corecte privind atat dieta pe care o veti urma cat si tipul de suplimente vitaminice pe care doriti sa le folositi.

Pentru a va asigura ca organismul dvs. nu sufera de nici o deficienta si functioneaza la capacitate maxima, trebuie sa incercati sa obtineti majoritatea vitaminelor din dieta. Daca la regimul alimentar pe care il urmati adaugati vitaminele potrivite, va veti bucura de o stare buna de sanatate si veti avea un nivel ridicat de energie.

Vitamina este un compus organic (contine carbon), dar si un nutrient esential pe care organismul nu-l poate produce sau nu-l poate elibera in cantitati suficiente, intrucat trebuie asimilat din alimente.

Tipuri de vitamine

Vitaminele liposolubile sunt stocate in tesuturile de grasime ale corpului dar si in cele hepatice. Depozitele de vitaminele liposolubile sunt mai usor de constituit decat cele solubile in apa si rezervele raman in organism pentru perioade mai lungi de timp (zile si chiar saptamani).

Vitaminele solubile in apa nu raman in organism timp prea indelungat intrucat acestea se elimina destul de repede prin urina. Acesta este motivul pentru care acestea trebuie sa fie inlocuite mai des decat cele solubile in grasimi.

Vitaminele A, D, E si K sunt solubile in grasimi. Vitamina C si grupul de vitamine B sunt solubile in apa. Vitaminele liposolubile sunt absorbite prin tractul intestinal cu ajutorul grasimilor (lipidelor).

Lista vitaminelor

1. Vitamina A


2. Vitamina B


3. Vitamina B2


3. Vitamina B3


4. Vitamina B5


5. Vitamina B6


6. Vitamina B7

7. Vitamina B9


8. Vitamina B12


9. Vitamina C


10. Vitamina D


11. Vitamina E


12. Vitamina K


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Arcadia Spitale si Centre Medicale
Tel: 0232920
Iasi, Str. Cicoarei, Nr 2

Medici

Medic Primar – Medicina Generala Flavia Eniu
Medicina generala - Clinica VenArt
Cluj-Napoca, 40364140261
Medic Specialist Rene Milleret
Chirurgie vasculara - Clinica VenArt
Cluj-Napoca, 40364140261
Email
Clinici
recomandate
Medici
recomandati

Vitoral B complex spray oral - Puful tau de vitalitate! Sanatatea sistemului nervos, reducerea oboselii si a stresului printr-o formula complexa si eficace!Vitoral B complex spray oral - Puful tau de vitalitate! Sanatatea sistemului nervos, reducerea oboselii si a stresului printr-o formula complexa si eficace!

Citeste si despre:

Stiai ca imunitatea organismului depinde in mare masura de sanatatea florei intestinale?

Imbunatatirea sanatatii oaselor in scleroza multipla

Cum sa imbatranim sanatos

Ai infectii urinare recurente? Afla care sunt solutiile naturale pentru tratament si preventie

Diareea estivala la copii – cauze si tratament

Topul alimentelor pentru un par sanatos

10 mituri despre dieta si alimentatia sanatoasa

Sfaturi de nutritie, miscare si mentinere a sanatatii dupa varsta de 30 de ani

6 moduri sa va detoxifiati organismul si sa va intariti imunitatea in mod natural