Tot ce trebuie sa stii despre ciupercile medicinale

Publicat: 11 Octombrie 2011 | Actualizat: 21 Noiembrie 2011

Generalitati


Cunoscandu-le proprietatile terapeutice extraordinare, vechii chinezi considerau ciupercile medicinale ca adevarate "daruri ale zeilor" sau "elixire ale vietii".

Tratatele farmaceutice orientale ne ofera date despre peste 100 de specii de ciuperci folosite in scopuri terapeutice, insa dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Reishi sau Ganoderma Lucidum, Cordyceps sinensis, Shiitake si Maitake. Datorita continutului lor bogat in proteine, polizaharide, aminoacizi, vitamine, minerale, beta glucani si alte microelemente active, astazi in multe clinici din Japonia si China, ciupercile medicinale sunt utilizate cu rol adjuvant in terapiile complementare ale unei game variate de afectiuni.

Reishi

Reishi, "ciuperca nemuririi, marele protector imunitar, spiritual si mental".

Ciuperca medicinala Reishi a fost atestata pentru prima data ca ciuperca superioara in cea mai veche farmacopee chinezeasca a lui Seng Nong, din anul 56 i.H., dar se considera ca utilizarea sa in fitoterapia orientala dateaza de peste 5.000 de ani.
Extrem de rara, ciuperca a constituit mult timp un privilegiu al celor bogati, cultivarea sa la scara larga facandu-se abia de curand. In China Antica de pilda, numai imparatii se puteau bucura de efectele benefice ale ciupercii Reishi, despre care se credea ca are proprietatea de a mentine tineretea si de a prelungi viata. Reishi contine peste 200 de microelemente active, cele mai importante fiind polizaharidele, acizii ganoderici, germaniul organic, adenozina, aminoacizii si proteinele.

Produsul natural Reishi SE de la Secom contine extract standardizat (componentul activ, izolat din extractul simplu al unei parti comestibile dintr-o planta; ex. Reishi 376mg 10% polizaharide) din ciuperca medicinala cu acelasi nume, in concentratie de 188 mg/capsula, garantat 10% polizaharide. Reishi SE are rol adjuvant in terapiile complementare antitumorale, actionand sinergic cu chimio si radioterapia, ajuta la reglarea dezvoltarii celulelor stem in maduva si in tesutul limfatic si are rol adaptogen prin stimularea selectiva a functiilor organismului, ajutandu-l sa se adapteze fizic, psihic si imunitar. De asemenea, Reishi SE are si efect imunomodulator, putand fi administrat ca adjuvant in boli autoimune.

Cordyceps sinensis

Cordyceps sinensis "iarna larva, vara planta"

Ciuperca medicinala Cordyceps sinensis creste in regiunile muntoase izolate din Tibet, la altitudini de peste 3.500m, in conditii climatice foarte grele. Ca sa poata supravietui la temperaturi medii anuale de sub 0 Celsius si ninsori abundente in mare parte din an, Cordyceps sinensis acumuleaza cele mai multe puternice substante active din mediul inconjurator. Numele Cordyceps inseamna "iarna larva, vara planta" ceea ce indica etapele de metamorfoza si simbioza ale acestei ciuperci miraculoase. In corpul ciupercii Cordyceps se gasesc peste 80 de fermenti, aminoacizi, beta-caroten, vitamine E si C si seleniu.

Produsul natural Cordyceps SE de la Secom contine extract standardizat din ciuperca medicinala cu acelasi nume, garantat 10% acid cordicepic. Cordyceps SE actioneaza ca protector pulmonar, fiind un adjuvant eficient in terapiile complementare ale gripei - prin ameliorarea tusei, reducerea secretiilor mucoaselor si a transpiratiilor nocturne-, ale bronsitei, pneumoniei, emfizemului pulmonar si astmului bronsic. Are rol imunomodulator, antiviral, antibacterian si actioneaza ca tonic in bolile cronice si in convalescenta. De asemenea, Cordyceps SE sustine activitatea glandelor suprarenale in sindromul de oboseala cronica prin efect adaptogen.

Shiitake, Maitake,

Shiitake, Maitake, renumitele ciuperci medicinale japoneze

Shiitake este cea mai cultivata ciuperca medicinala din lume, fiind foarte apreciata chiar si pentru gustul sau, in gastronomia japoneza. Shiitake contine vitaminele din complexul B, egosterol, minerale, saruri organice si aminoacizi esentiali.

Maitake este denumita si "ciuperca dansatoare", datorita bucuriei extraordinare pe care o manifestau culegatorii japonezi la gasirea acesteia, conform unei vechi legende. Ciuperca Maitake contine polizaharidele 1.3 si 1.6 beta-glucan, stimulatoare naturale ale imunitatii organismului.

Produsul natural Shiitake-Maitake de la Secom contine exact standardizat din Shiitake si Maitake, 200 mg/capsul, garantat 40% betaglucani. Are rol imunostimulator puternic si adjuvant in terapiile complementare antitumorale. Ajuta la reducarea efectelor toxice in radio si chimioterapie si la stimularea selectiva a functiilor organismului, actionand ca un adaptogen eficient. De asemenea, are rol antioxidant, antiinflamator si hepatoprotector.

Toate aceste produse fac parte din portofoliul Secom si sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din intreaga tara. Acestea sunt suplimente alimentare. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


Email
Clinici
recomandate

Citeste si despre:

Transfuziile sanguine - cand sunt necesare si cum se realizeaza

Depresia in cazul copiilor

Care sunt factorii ce influenteaza inaltimea unei persoane?

Cele mai bune 5 alimente care lupta cu imbatranirea

Medicament esential pentru tratamentul bolii Parkinson, din nou disponibil pentru pacientii din Romania

Da volum vocii tale cu gama Otosan!

Vesti bune pentru cei care sufera de LUPUS

Depresia – cauze, simptome, tratament

Cum sa linistesti un copil care plange in timpul somnului

Iti amortesc mainile? Ce afectiuni ar putea fi de vina?

Gura uscata noaptea? Care ar putea fi cauzele?

Eritemul infectios sau boala obrajilor palmuiti

Care sunt efectele alimentatiei asupra sanatatii vaginale?