Sistem imunitar slabit: semne care ar trebui sa va puna in garda

Publicat: 09 Ianuarie 2015 | Actualizat: 09 Ianuarie 2015

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Invariabil, atunci cand racim frecvent sau ne confruntam cu infectii repetate, apare in discutie imunitatea.

Un concept vag la prima vedere, imunitatea este un sistem complex, cu rol important in lupta impotriva microorganismelor care produc boli si ingreuneaza procesul de vindecare.

Diferit de alte organe care au o structura fizica, apararea imuna presupune un ansamblu de interactiuni complexe care implica diferite organe, structuri si substante, printre care globulele albe, maduva osoasa, vasele limfatice si anumite celule.

Actiunea sinergica a acestor componente asigura un mecanism de protectie completa a organismului impotriva bolilor si a infectiilor, iar slabirea sistemului imunitar aduce cu sine o sensibilitate crescuta la numeroase tipuri de afectiuni.

Simptome care indica un dezechilibru imunitar

Un sistem imunitar vulnerabil sau deficitar expune organismul la infectii, virusuri si diverse boli. Printre cele mai frecvente simptome care indica dezechilibrele imunitare se numara:

Daca recunoasteti una sau mai multe simptome din lista enumerata mai sus, adresati-va medicului si luati masuri pentru restabilirea echilibrului imunitar.

De ce apar dezechilibrele imunitare?

Sistemul imunitar are capacitatea de a face fata tuturor infectiilor, daca acesta este ingrijit corespunzator. Alimentatia deficitara in nutrienti, stresul, conditiile de mediu sunt printre principalii factori care duc la slabirea sistemului imunitar.

Printre elementele de mediu care duc la distrugerea capacitatii de lupta a sistemului imunitar se numara: consumul excesiv de antibiotice, utilizarea intensa a solutiilor de curatenie, pesticidele folosite in agricultura, aditivii si antibioticele prezente in alimentele pe care le consumam si expunerea la poluantii din mediu.

Un alt factor care are influenta asupra sistemului imunitar este stresul. Acesta este rezultatul unor reactii biochimice care suprima activitatea normala a globulelor albe si suprasolicita sistemul endocrin eliminand nutrientii necesari functionarii organismului.

Ca urmare, scade capacitatea de aparare si de vindecare a organismului. SystemWell Ultimate Immunity, un complex care actioneaza asupra tuturor componentelor sistemului imunitar

In mecanismul de aparare a organismului sunt cuprinse sistemul sangvin (prin granulocite, limfocite si monocite), sistemul respirator (prin mucoasa membranelor care protejeaza nasul, traheea, bronhiile si plamanii), sistemul limfatic (limfa, splina, timusul, nodulii limfatici si amigdale), sistemul celular (celulele T), sistemul epidermic (prin suprafata acida a pielii care previne atacul si penetrarea microorganismelor patogene), sistemul digestiv (prin probioticele care asigura echilibrul florei intestinale) si imunitatea sistemica (prin celulele precum limfocite, celulele macrofage sau neutrofile pe care organismul le produce in scop de protectie).

In cazul unui sistem imunitar slabit este recomandat sa se actioneze asupra tuturor componentelor acestuia, atat printr-un regim echilibrat de alimentatie, odihna, miscare, cat si prin printr-un complex de nutrienti care sa actioneze tintit asupra tuturor componentelor sistemului imunitar.

SystemWell Ultimate Immunity actioneaza printr-o formula care cuprinde peste 30 de ingrediente, 100% naturale, asupra celor sapte componente ale sistemului imunitar, fiind recomandat atat pentru a preintampina cat si pentru a ameliora anumite afectiuni.

Proprietatile imunostimulatoare si antiseptice sunt date de complexul de vitamine, minerale, extracte din plante medicinale precum: vitamina C, D, A, fosfor, zinc, goldenseal, usturoi, ardei iute, patlagina, curcuma, ginseng coreean, frunze de maslin, extract de rasina de smirna, brusture, astragalus, gugul, iarba mare, extracte din ciuperci medicinale: shiitake, maitake, larch arabinogalactan, in timp ce asupra sistemului gastrointestinal actioneaza o selectie de probiotice si prebiotice cu eficienta sporita.

Produsul este disponibil in flacoane de cate 45 de tablete, doza recomandata fiind stabilita de consultantul de specialitate in functie de problema specifica.
Daca va pregatiti sa mergeti la ski sau pur si simplu vreti sa faceti fata mai usor temperaturilor scazute si afectiunilor de sezon, SystemWell Ultimate Immunity va poate fi de mare folos.
Sanatate de fier si un inceput de an cu multe realizari!

Alegand Secom aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai bune solutii naturale pentru sanatate.


Email

Asigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidantAsigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidant

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Asigurarea sanatatii si sigurantei de la nastere pana la varsta de 2 ani