Glutationul, 'proteina vietii'

Publicat: 06 Iulie 2011 | Actualizat: 17 August 2017

Generalitati


Glutationul este o proteina de dimensiuni reduse, prezenta in aproape toate celulele organismului nostru, care are rol puternic antioxidant si de eliminare a toxinelor. Cunoscuta de aproape 100 de ani, aceasta proteina a ajuns in atentia comunitatii medicale din intreaga lume abia recent, cand s-a constatat ca nivelul scazut de glutation predispune organismul la afectiuni cronice severe precum cele hepatice sau diabetul.

In ultimii cinci ani au fost publicate peste 30.000 de lucrari medicale cu privire la efectele extraordinare ale glutationului in incetinerea procesului de imbatranire, detoxifierea ficatului si imbunatatirea functiilor acestuia, in modularea imunitatii si in terapiile complementare antitumorale. Glutationul redus este forma activa a glutationului si se gaseste, in concentratii optime, in produsul natural Glutathione Reduced, de la Secom.

Beneficiile glutationului

Puternic antioxidant intracelular. Antioxidantii au rolul de a neutraliza radicalii liberi care deterioreaza celulele din organism. Dat fiind faptul ca glutationul exista in interiorul celulelor, principalul lui rol este acela de a neutraliza radicalii liberi si de a proteja celulele de stresul oxidativ, actionand mai puternic decat alti antioxidanti care lupta din exterior. In plus, capacitatea antioxidanta a vitaminelor C si E si a coenzimei Q10 este dependenta de un nivel ridicat de glutation in organism.


Protector si detoxifiant hepatic. Desi glutationul se regaseste in multe organe din corp precum splina, rinichii si pancreasul, cele mai mari depozite de glutation sunt in ficat. Aici glutationul ajuta la descompunerea produsilor de sinteza ai metabolismului si la neutralizarea toxinelor, sustinand functionarea normala a ficatului.


Antiinflamator eficient. Ciclooxigenaza si lipooxigenaza sunt enzime cu actiune inflamatoare care, secretate in organism, agraveaza simptomele unor afectiuni precum cele cardiovasculare sau osteoarticulare. Glutationul inhiba productia acestor enzime, ameliorand simptomatologia bolilor.

Ce face produsul natural Glutathione Reduced

Glutathione Reduced este un antioxidant intracelular cu rol esential in afectiunile hepatice. Are actiune detoxifianta, ajutand la inhibarea absorbtiei si la eliminarea din organism a substantelor carcinogene: hormoni in exces si xenobiotice (metale grele, fum de tigara, alcool, pesticide, coloranti alimentari, detergenti, grasimi vegetale hidrogenate, etc.).


Glutathione Reduced are rol imunomodulator si antiinflamator, fiind recomandat ca adjuvant in terapiile complementare antitumorale, in expunerea la radiatii ionizante, explorari radiologice si radiatii ultraviolete prin reducerea efectelor toxice hepatice, renale si neurologice. De asemenea, este recomandat ca adjuvant in terapiile complementare ale hepatitelor virale B si C, ale hepatitei alcoolice, cirozei, steatozei si necrozei hepatice.

Glutathione Reduced face parte din portofoliul Secom si este disponibil in farmaciile si magazinele cu profil naturist din intreaga tara.
Acesta este un supliment alimentar. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


Email

Extracte naturale  pentru sanatatea aparatului urinarExtracte naturale pentru sanatatea aparatului urinar

Citeste si despre:

Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje

Cele mai bune alimente pentru un ficat sanatos

Anemia feripriva- simptome, cauze si remedii naturale

Ulcerul venos se poate vindeca!

Ce trebuie sa stii despre infectiile urinare: simptome si tratament

Protectia totala a ficatului de la Secom

Cand sunt necesare suplimentele pentru ficat?