De ce este bine sa-ti alaptezi copilul?

Publicat: 27 Mai 2013 | Actualizat: 09 Noiembrie 2018
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Diferentele dintre copiii alaptati si cei hraniti cu lapte se vad in timp.

Sistemul imunitar este mai puternic la copiii alaptati iar infectiile, afectiunile digestive si cele de la nivelul sistemului osos sunt mai rare in cazul adultilor care au fost hraniti la san cand erau bebelusi.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Avantajele alaptarii

Laptele matern este perfect biocompatibil cu organismul copilului, de aceea este foarte usor asimilat de organism si nu produce reactii alergice.

Mai mult decat atat, laptele matern contine anticorpi, hormoni de relaxare si endorfine care ajuta bebelusul sa faca fata infectiilor si durerilor produse de colici si sa aiba un somn mai bun.

Va avea o flora intestinala sanatoasa

Compozitia florei intestinale este diferita in functie de tipul de lapte consumat de copil. In cazul celor alaptati, preponderenta este bacteria Lactobacillus bifidus, implicata in mentinerea echilibrului la nivelul florei intestinale.

Aceasta bacterie impiedica multiplicarea unor bacterii nocive si, in acest fel, pastreaza sanatatea tractului intestinal. De asemenea, in tractul digestiv al copiilor alaptati se gaseste si o enzima (lizozim), un antimicrobian natural care protejeaza stomacul de infectii si de inflamatii.

Va metaboliza mai usor colesterolul

Studiile arata ca laptele matern contine mai mult colesterol decat laptele praf. Prin urmare, expunerea la colesterolul din laptele mamei pregateste organismul sa metabolizeze eficient acest compus.

De aceea, copiii hraniti cu lapte matern vor avea un nivel mai mic de colesterol si, implicit, un risc mai mic de boli de inima si de afectiuni asociate.


Email

Cum ne protejam de alergia la ambrozie?Cum ne protejam de alergia la ambrozie?

Citeste si despre:

Alaptarea

Starile de greata si de voma la copil

Ce este de facut cand temperatura bebelusului e scazuta

Epiziotomia: cand este si cand nu este necesara

Importanta Vitaminei C pentru organism

Iulie – septembrie, sezonul alergiei la Ambrozie. Cum ne protejam?

Cum putem recunoaste corect stadiul unei escare?

Copilul pana in 2 ani - afectiuni frecvente

Alaptarea

Infectiile tractului urinar la copil

Laptele de magarita - laptele cel mai apropiat de laptele matern este tratamentul 100% natural pentru o multitudine de afectiuni

Eubiotic Baby picaturi pentru burtica copilului tau