Ajuta-ti organismul sa elimine virusul care produce cancerul de col

Publicat: 27 August 2012 | Actualizat: 27 August 2012

Generalitati


Cancerul de col uterin este produs de un virus care se transmite prin contact sexual. Este vorba despre virusul HPV.

Pana acum specialistii au indentificat in jur de 15 tulpini oncogene ale virusului, asociate cu leziunile precanceroase sau cu cancerul de col uterin.

Dintre toate tulpinile, tulpinile HPV 16 i 18 cauzeaza aproximativ 70% din cazurile de cancer.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Jumatate din populatie are virusul

Statisticile medicale arata ca, pe parcursul vietii, 50% din adulti sunt infectati cu HPV, virusul care poate conduce la cancerul de col uterin.

In Romania, sase femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin, de patru ori mai multe decat in restul Europei, 40.000 de femei au diagnosticul de cancer de col uterin, de trei ori mai multe decat in celelalte state europene, iar in fiecare an sunt depistate 3.000 de cazuri noi, de 16 ori mai multe decat media europeana, potrivit datelor statistice ale Coalitiei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin din Romania.

Factorii de risc in privinta aparitiei de cancer de col uterin sunt o viata sexuala inceputa inainte de 18 ani, infectiile sexuale, cele cu virusul hepatitic B sau cu HIV, ranile pe col, avorturile si nasterile multiple. De asemenea, fumatul favorizeaz infectarea cu diferite tulpini ale virusului papiloma uman.

Sistemul imunitar poate elimina virusul

Desi infectia cu virusul HPV care duce la cancer de col uterin este frecventa, nu toate persoanele infectate ajung sa faca boala. Acest lucru nu se intampla fiiindca sistemul imunitar poate elimina virusul. Practic, 90% din infectiile HPV sunt eliminate de propria imunitate si doar 10% din acestea ajung sa produca leziuni canceroase. Asadar, dupa depistarea infectiei cu HPV este necesara sustinerea imunitara pentru ca organismul sa elimine virusul inainte de a produce leziuni canceroase.

AHCC stimuleaza imunitatea

Deoarce stimuleaza imunitatea, substanta ahcc, prescurtarea din limba engleza pentru Active Hexose Correlated Compound este obiectul a peste 200 de studii publicate incepand cu anul 1986 si este folosita in peste 700 de spitale din Japonia pentru sustinerea sitemului imunitar, dar si ca adjuvant in terapiile antitumorale.

Beneficiile pe care le aduce AHCC imunitii constau in faptul ca intensifica activitatea celulelor T-killer. Aceste celule au capacitatea de a ataca direct structuri si antigene considerate non-self, fara ajutorul altor tipuri de celule imunitare.

Un studiul publicat in 1992 la Universitatea Tokio a demonstrat si ca, pe langa intensificarea activitatii celulelor natural killer la pacientii cu cancer, substanta crestea si activitatea citokinelor precum interferonul, o proteina sintetizata in mod normal in unele celule din organism, avand, in special, rolul de aparare a organismului impotriva infectiilor virale, bacteriene, parazitare si de celulele canceroase.

Celulele NK sunt capabile sa distruga virusuri si celulele canceroase, iar interferonul blocheaza inmultirea acestora. De asemenea, AHCC stimuleaza imunitatea, protejeaza timusul, imbunatateste capacitatea organsimului de a identifica i de a ataca virusri, bacterii si formatiunile tumorale si de a lupta impotriva lor si creste rezistenta la boli in cazul persoanelor sanatoase.

Detalii despre produsele Secom poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800 873 266, iar pentru concursuri si articole noi viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.


Email

Confort si relaxare pentru picioarele taleConfort si relaxare pentru picioarele tale

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Ajuta-ti imunitatea sa contracareze virusuri periculoase!

Cele mai frecvente afectiuni genitale si varsta la care acestea apar

Cancerul vaginal

Ce trebuie sa stii despre ulcerul venos si care sunt pasii de urmat in ingrijirea acestuia

Tamaia suprima inflamatia la nivelul articulatiilor

Telemedicina a devenit oficiala si in Romania! Ce servicii medicale video pot fi acordate de la distanta

Fa cunostinta cu doua superfructe care iti sustin sanatatea!

Cancerul vulvar: cauze, simptome si tratament

Sarcina