Supa de cartofi si varza
Actualizat: 27 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Aceasta supa cu un continut redus de sodiu este recomandata persoanelor care sufera de insuficienta cardiaca, atat prin prisma ingredientelor inofensive pentru aceasta afectiune, cat si datorita continutului redus de calorii.
Ingrediente
- 4 cartofi medii, curatati si taiati cubulete
- 1 ceapa medie, taiata fin
- 1 varza mica, taiata fin
- 700 ml lapte cu 2% grasime
- 3 linguri faina
- piper negru, dupa gust
Mod de preparare
- Introduceti cartofii si ceapa intr-o oala mare si turnati apa cat sa acopere legumele.
- Lasati totul la fiert, la foc potrivit.
- Adaugati varza cand legumele se fragezesc si asezonati cu piper.
- Dizolvati faina intr-o cantitate mica de lapte, apoi adaugati crema obtinuta si restul laptelui in oala.
- Lasati supa sa mai dea in clocot de 2-3 ori, amestecand din cand in cand.
- Serviti imediat.