Supa crema de morcovi si dovleac cu ghimbir
Actualizat: 23 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
O dieta potrivita in controlul dislipidemiei presupune limitarea grasimilor provenite din alimente de origine animala.
Aceasta supa vegetala este perfecta pentru reducerea nivelului de colesterol prin alimentatie, fiind bogata in vitamine, minerale, fibre si alti fitonutrienti esentiali.
Ingrediente
- 2 lingurite ulei de masline
- 4 morcovi curatati de coaja si taiati marunt
- 1 ceapa alba mica, maruntita
- 1 catel de usturoi pisat
- 3 linguri de ghimbir proaspat ras
- 100 grame dovleac bine copt, taiat marunt
- 1 mar decojit, taiat cubulete
- 2 litri supa limpede de legume
- 1 lingurita sare mare
- 1 para decojita, taiata cubulete
- 4 felii de paine integrala prajita
Mod de preparare
- Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare si sotati morcovii si ceapa, pana se inmoaie.
- Adaugati usturoiul, ghimbirul, dovleacul si marul si amestecati continuu, pana cand ingrediente se fragezesc.
- Adaugati supa de legume si sarea, reduceti focul si lasati supa la fiert, acoperita, timp de 45 de minute.
- Cu o spatula de strecurat, luati ingredientele tari din supa si procesati-le in blender, pana obtineti un piure fin.
- Transferati-le la loc in oala si lasati supa sa mai dea inca o data in clocot.
- Garnisiti cu bucatile de pere si serviti preparatul cu cate o felie de paine integrala prajita (reteta este pentru patru portii).