Excelenta din interior catre exterior

Publicat: 23 Septembrie 2020 | Actualizat: 23 Septembrie 2020

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

“Ai grija de corpul tau pentru ca este singurul loc unde va trebui sa traiesti”(Jim Rohn)

Toti ne dorim o stare de bine. Insa cum am putea sa o definim corect? Ar putea fi definita prin lipsa unor manifestari de natura fizica, mentala, comportamentala, emotionala?

Atunci cand ne confruntam cu: tulburari de somn, oboseala, tulburari digestive, dureri de cap, nelinistea mainilor si picioarelor, respiratie neregulata, lipsa de concentrare, dificultate in luarea deciziilor, etc, primul gand ne duce la o afectiune. Cat de des facem legatura cu stresul?

Stresul este, in prima etapa, o reactie de adaptare a organismului nostru la mediu. Problemele apar atunci cand presiunea pe care o primim din exterior depaseste in cantitate si intindere in timp capacitatea noastra de a ne adapta la ea. Atunci stresul devine nociv si are efecte dintre cele mai neplacute asupra sanatatii noastre, atat fizice, cat si psihice.

In momentul actual se vorbeste de o manifestare a stresului in contextul Covid. Dincolo de problemele medicale, o pandemie vine si cu alte neplaceri, precum stresul.

Cercetarile arata ca scalele de stres COVID au o structura multi-factoriala printre care : frica de pericolul COVID-19, ingrijorarea cu privire la costurile socio-economice ale COVID 19, schimbarea rutinei zilnice(lucratul de acasa), viitorul nepredictibil.

Organizatia Mondiala a Sanatatii ofera mai multe sfaturi, printre care mentinerea unui stil de viata sanatos si informarea din surse credibile.
Sunt necesare cercetari suplimentare pentru a determina daca manifestarile se vor diminua odata ce pandemia a trecut sau daca, pentru unii indivizi, devin cronice.

Exista si evenimente fericite care ne provoaca stres, acompaniat de stari placute: casatoria, nasterea unui copil, inceperea unui nou proiect, plecarea in vacanta. Desi sunt evenimente fericite, ele determina o reactie de adaptare in organism (pregatim in amanunt toate detaliile nuntii, noptile nedormite cu nou-nascutul, noutatea responsabilitatilor din proiect).

Cum am putea gestiona eficient STRESUL ?

Prin:
• Gandire pozitiva
• Stilul de viata (alimentatie sanatoasa, exercitii fizice regulate si altele)
• Exercitii de relaxare sau de meditatie
• Sa facem in fiecare zi ceva care sa ne bucure
• Acceptarea situatiilor pe care nu le putem controla
• Identificarea si urmarirea factorilor de stres
• Constientizarea propriilor reactii la stres
• Dezvoltarea increderii in propria persoana
Utilizarea produselor cu proprietati adaptogene

Un produs adaptogen produce un raspuns nespecific, creste rezistenta organismului la multipli agenti stresori (fizici, chimici, biologici), creste imunitatea si vitalitatea organismului, eficientizeaza resursele energetice.

SORISO este o combinatie de extracte standardizate de Rhodiola Rosea(rodiola) si Ocimum basilicum(busuioc) cu rol adaptogen la diferiti factori de stres in vederea obtinerii echilibrului psihic si fizic a organismului uman. Cele doua componente din clasa plantelor adaptogene sunt cele mai eficace in imbunatatirea performantelor fizice si mentale.


Email
Clinici
recomandate
Medici
recomandati
Servicii
specializate

Confort si relaxare pentru picioarele taleConfort si relaxare pentru picioarele tale

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Ingrediente secrete pentru o piele frumoasa

Sensibio H2O, solutia micelara in perfecta armonie cu pielea

Uleiul de masline: beneficii si utilizare

Chirurgia leziunilor de ligament incrucisat anterior - recomandari de exercitii fizice

Cum protejam ochii de lumina albastra a ecranelor

Incearca aceste suplimente naturale pentru un somn odihnitor!

Astragalus pentru intarirea imunitatii si alte beneficii

9 modalitati naturale de a combate alergiile

Apa cu continut redus in deuterium intre mit si realitate

Vitamine si minerale esentiale pentru o piele frumoasa

Homeopatia - o metoda terapeutica medicala stiintifica

Deshidratarea vs. uscarea pielii