De ce este stresul cea mai periculoasa toxina din viata ta si cum poti neutraliza efectele sale

Actualizat: 04 Noiembrie 2016
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Nu mai e un secret faptul ca ceea ce gandim si simtim ne influenteaza sanatatea. Iar gandurile si sentimentele, la randul lor, ne sunt afectate zilnic de multiplele forme de stres cu care ne confruntam.

O gandire lucida, un spirit optimist, increderea in viitor si in propriile forte ne fac intotdeauna sa fim mai eficienti, sa reusim sa atingem ceea ce ne propunem.

Cum putem insa sa ne ferim de stres? Acesta face parte din viata pe care ne-am creat-o, e un ingredient secundar, un “efect advers” al modului de viata modern.

Un efect advers cu impact major asupra sanatatii noastre. De la imunitate scazuta, pana la ingreunarea detoxifierii organismului sau la reducerea puterii de concentrare si a atentiei, toate sunt motive dovedite stiintific pentru care stresul este de fapt cea mai periculoasa toxina cu care se confrunta omul modern.

Organismul nostru si-a dezvoltat un sistem perfect de reactie la stresul momentan (sa-i spunem acut), sistem care a jucat un rol esential in evolutia speciei.

Modul de viata modern insa, care presupune un anumit nivel de stres zilnic, permanent, o tensiune care nu dispare odata cu disparitia pericolului, este ceva pentru care corpul nostru nu este pregatit.

Viteza cu care se intampla lucrurile, nivelul de informatii cu care suntem bombardati, multimea de activitati pe care ne impunem sa le efectuam intr-o singura zi, presiunea sociala, nevoia de realizare materiala, competitia permanenta, agitatia din trafic, toate acestea sunt ingrediente ale unui cocktail daunator care genereaza asa-numitul stres cotidian.

Iar daca mutatul la tara nu este o optiune, atunci va trebui sa ramanem pe pozitii si sa gasim solutii de a reduce pe cat posibil stresul la care ne supunem.

Pe langa cele 3 reguli de aur antistres: un somn bun, o masa sanatoasa si o jumatate de ora de miscare in fiecare zi, exista si ajutoare naturale care intervin in neutralizarea efectelor stresului.

Mindbalance REVIVA este un produs nutraceutic dezvoltat si fabricat in Belgia si contine un extract triplu standardizat din Ashwagandha (Withania somnifera). Principiul activ din REVIVA este o combinatie unica de lactone cu strctura identica cu cea a hormonilor de relaxare din organism.

Aceste lactone moduleaza, printr-un proces natural de bioreglare, producerea de cortizol (principalul hormon de stres), inducand astfel starea de calm, relaxare si luciditate.

REVIVA echilibreaza astfel permanent nivelul de cortizol circulant, reducand pana la neutralizarea totala efectele nocive care apar atunci cand acest hormon ramane prea mult in circulatie sau se secreta in cantitati prea mari.

REVIVA nu inhiba mecanismul natural de reactie la stres si nu produce somnolenta.

Administrat in mod regulat, in cure de 2-3 luni, Mindbalance REVIVA neutralizeaza efectele stresului cotidian.
Mindbalance REVIVA este acum disponibil in farmacii si magazine naturiste la pretul de 48RON pentru o cutie cu 30 de capsule. Se administreaza 1-2 capsule zilnic.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Testul de stres la efort Semnale discrete ale stresului Divortul si stresul la copii 9 probleme de sanatate influentate de stres Stresul si personalitatea Stresul legat de locul de munca Top 20 moduri de a rezolva tulburarile de anxietate si stresul Controlul natural al emotiilor inaintea examenelor si testelor Stresul, anxietatea necesita calmante naturale eficiente? Stresul extrem - o problema ce afecteaza 1 din 3 adulti Sindromul de stres posttraumatic Managementul stresului provocat de locul de munca Managementul stresului Cauzele stresului Alimentele care reduc stresul 10 alimente indicate in prevenirea stresului!
Cere sfatul medicului ×