Ghid despre masturbare

Publicat: 06 Septembrie 2007 | Actualizat: 22 Noiembrie 2012
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Masturbarea reprezinta autostimularea organelor genitale pentru atingerea excitatiei sexuale si placerii, de obicei pana la atingerea orgasmului (climax sexual).

Se efectueaza prin atingerea, mangaierea sau masajul penisului sau clitorisului pana la atingerea orgasmului.

Unele femei folosesc si stimularea vaginala sau folosesc "jucarii sexuale" de tipul vibratorului.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Cine se masturbeaza?

Aproape oricine. Masturbarea este un comportament frecvent, chiar si in cazul persoanelor care au relatii sexuale cu partenerul. Intr-un studiu national, 95% dintre barbati si 89% dintre femei afirma ca au experimentat masturbarea. Masturbarea este primul act sexual experimentat de femei si barbati. In copilarie, masturbarea reprezinta un proces normal de autocunoastere a fetitei sau baietelului. Majoritatea persoanelor continua sa se masturbeze si in perioada de adult, altele continua sa o faca toata viata.

De ce ne masturbam?

Pe langa senzatia de bine, masturbarea este o modalitate de eliberare a tensiunii sexuale care se poate acumula pe parcursul anumitor perioade, mai ales in cazul persoanelor care nu au partener sexual sau ai caror parteneri nu sunt disponibili de a face sex. Masturbarea este o metoda eficienta pentru persoanele care vor sa evite o sarcina si pericolele contactarii unei boli cu transmitere sexuala. De asemenea poate fi benefica atunci cand este necesara donarea unei mostre de sperma pentru efectuarea unui test de infertilitate sau pentru donare de sperma. In cazul in care un adult prezinta o disfunctie sexuala, masturbarea poate fi recomandata de sexolog pentru a permite persoanei experimentarea orgasmului (de obicei in cazul femeilor) sau pentru amanarea orgasmului (de obicei in cazul barbatilor).

Este masturbarea normala?

In trecut masturbarea era considerata o perversiune si semn de boala psihica, in prezent este considerata o activitate normala, pentru o viata sexuala placuta, implinita si fara riscuri. Este o modalitate normala pentru a simti placerea sexuala si poate fi efectuata pe tot parcursul vietii.
Masturbarea este considerata o problema cand inhiba activitatea sexuala cu partenerul, cand este facuta in public sau daca dauneaza persoanei. Poate fi considerata daunatoare daca este efectuata compulsiv si/sau interfera activitatile zilnice.

Este masturbarea periculoasa?

In general, comunitatea medicala considera masturbarea o exprimare a sexualitatii normala si fara riscuri, atat pentru femei cat si pentru barbati. Nu produce injurii fizice, nu dauneaza organismului si poate fi practicata cu moderatie pe tot parcursul vietii individului, ca parte a comportamentului sexual normal. Anumite religii si culturi se opun practicarii masturbarii sau chiar o considera un pacat. Acest lucru poate conduce la sentimente de vinovatie sau rusine in legatura cu acest comportament.

Unii experti sugereaza ca masturbarea poate imbunatatii relatiile interumane si sanatatea sexuala. Explorandu-ti corpul prin masturbare, poti afla zonele erogene si poti impartasi aceste lucruri partenerului. Unii parteneri folosesc masturbarea reciproca pentru a descoperi tehnici pentru imbunatatirea relatiei sexuale si cresterea cunoasterii reciproce.


Email

Mentine elasticitatatea, hidratarea si tonicitatea pieliiMentine elasticitatatea, hidratarea si tonicitatea pielii

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Aveti probleme in a atinge orgasmul? - Un ghid pentru femei

Inflamatia din corp iti poate pune in pericol sanatatea!

6 ingrediente naturale pentru imunitate

Astragalus pentru intarirea imunitatii si alte beneficii

Comportamentul sexual deviant