Contactele sexuale pasionale actioneaza ca un analgezic puternic

Publicat: 19 Octombrie 2010 | Actualizat: 19 Octombrie 2010

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Potrivit unui studiu realizat de echipa de cercetatori de la Stanford Univesity, California, sentimentele intense din timpul contactului sexual actioneaza ca un analgezic puternic. Contactul sexual intens are un puternic efect vindecator, deoarece sunt activate zonele creierului responsabile cu motivatia si recompensa.

Profesorul Sean Mackey, de la Stanford Univesity, a declarat: "Cand oamenii traiesc dragostea intens, mai ales in primele etape ale ei, dezvolta modificari semnificative ale starii de spirit care are un impact relevant asupra durerii pe care o manifesta."

Totodata, prin acest studiu s-a demostrat ca durerea este ameliorata si atunci cand pacientii vizualizeaza fotografii cu persoanele iubite. Echipa de cercetatori a declarat ca imaginile au provocat un raspuns emotional care a activat productia de dopamina din zonele creierului asociate cu motivatia sau recompensa.

"Suntem inca in faza de inceput a cercetarilor privind aceste structuri de motivatie ale creierului si modul in care acesta amelioreaza durerea. Sistemele sunt printre cele mai profunde si importante, implicand actiunea dopaminei - un neurotransmitator primar care influenteaza starea de spirit, recompensa si motivatia."


Email

Nutrienti necesari dezvoltarii optimeNutrienti necesari dezvoltarii optime

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Dispareunia si sangerarile din timpul contactului sexual

Disfunctiile sexuale la femei (disfunctii ale libidoului, ale excitarii si orgasmului, dureri la contact sexual)

Durerea ce apare in timpul contactului sexual (dispareunia)

4 intrebari pe care sa le puneti partenerului sexual

Tulburarea hipoactiva a dorintei sexuale

Zincul - aliatul tau in lupta cu raceala si gripa

Catalin Radu, general manager companie farmaceutica: “Principalul obiectiv al companiei noastre este acela de a folosi stiinta si cercetarea pentru a salva vieti”

Primele semne ale menopauzei asupra pielii: sfaturi si remedii

Depistarea si prevenirea bolilor cu transmitere sexuala

Boli cu transmitere sexuala (sifilisul, gonoreea, chlamydia, scabia, SIDA)

6 mituri care va pot sabota viata sexuala

Cum pot fi prevenite bolile cu transmitere sexuala

Ajuta-ti imunitatea sa contracareze virusuri periculoase!