Pasi esentiali pentru a ramane repede insarcinata

Publicat: 26 August 2011 | Actualizat: 26 August 2011
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Dupa implinirea profesionala si cea afectiva, femeile incep sa resimta nevoia intemeierii unei familii. Cand ceasul biologic bate tot mai puternic, necesitatea aducerii pe lume a unui copil devine tot mai stringenta.

In intampinarea satisfacerii dorintei de a deveni mama, vin o serie de pasi esentiali recomandati de medici pentru a ramane insarcinata mai repede si pentru a concepe un bebelus sanatos.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Pasii esentiali pentru a ramane repede insarcinata

• Controlul pre-conceptie

Inainte de a incepe procesul de conceptie, este recomandata efectuarea unui control medical amanuntit. Se pot administra vitamine cu continut de acid folic, pentru a preveni eventualele malformatii.

• Cunoasterea ciclului menstrual

Simptomele ovulatiei sunt, in mare, secretii cervicale mai abundente si mai apoase si secretii vaginale mai gelatinoase.

Este utila cunoasterea ciclului menstrual si a zilelor cu cele mai mari grade de fertilitate: de pilda, femeile cu ciclul de 28 de zile vor ovula in jurul zilei a 14-a.

• Pozitiile sexuale

Pozitiile sexuale care determina scurgerea spermei in jos (in picioare sau in sezut) sunt de evitat. Pozitia misionarului favorizeaza propulsarea spermei in cervix.

• Repausul dupa sex

Imediat dupa ejaculare, femeile sunt sfatuite sa stea in repaus, intinse pe pat, vreme de 10-15 minute. Mersul poate indeparta sperma de ovul, din pricina miscarii si a pozitiei verticale.

• Sexul moderat

Actul sexual efectuat in exces scade sansele de reproducere, intrucat ejacularile repetate scad concentratia spermei.

• Eliminarea stresului

Stresul afecteaza ovulatia femeii, astfel ca sunt recomandate tehnici de relaxare precum acupunctura sau lectura. Barbatii sunt si ei influentati negativ de stres, din prisma potentei si a libidoului.• Stil de viata sanatos


Sansele de a concepe un copil cresc direct proportional cu stilul de viata sanatos. Alimentatia echilibrata, miscarea si renuntarea la tigari imbunatatesc fertilitatea si asigura fatului un mediu propice de dezvoltare.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Donna Medical Center
Tel: 0212523232
Bucuresti, Str. Traian Nr. 234, Et.1, Sect. 2, Bucuresti (intre Calea Mosilor Si...
Centrul Medical Panduri
Tel: 0219901
Bucuresti, Clinica Panduri: Str. Ioan Athanasiu Nr.34 Clinica Arcul De Triumf:...

Medici

Medic primar obstetrică-ginecologie Dr. Laura Leonte
Obstetrica-Ginecologie - Donna Medical Center
Bucuresti, 0212523232

Servicii si oferte medicale

Email
Clinici
recomandate
Medici
recomandati
Servicii
specializate

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Nutrienti necesari dezvoltarii optimeNutrienti necesari dezvoltarii optime

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Informatii esentiale despre transplantul de organe

6 ingrediente naturale pentru imunitate

De ce este vitamina D3 atat de importanta pentru sanatate?

Impactul stresului asupra bolilor neurodegenerative

Caria dentara