Tehnologie de ultima generatie pentru tratarea cataractei la spitalul de oftalmologie WestEye Hospital

Actualizat: 15 Mai 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

WestEye Hospital


Cataracta reprezinta una dintre afectiunile oculare cele mai frecvente.
In Romania, cea mai avansata tehnologie de tratare a cataractei, comparabila cu cea folosita in spitalele din tarile puternic dezvoltate, se gaseste la WestEye Hospital BUCURESTI, primul spital privat de oftalmologie din tara.

WEST EYE HOSPITAL GROUP (a carui activitate in domeniul oftalmologic a inceput in Turcia in anul 2004) si-a propus sa ofere prin intermediul spitalului din Bucuresti cele mai bune servicii de oftalmologie din Romania, la cele mai inalte standarde de calitate si prin intermediul unei echipe de medici de inalta competenta profesionala.

Dr. Simona Ardelean, medic specialist WestEye Hospital raspunde celor mai frecvente intrebari cu privire la cataracta, cauzele si tratamentul acestei atat de intalnite afectiuni oculare.

Ce este cataracta?

Cataracta reprezinta tulburarea, opacifierea progresiva a lentilei ochiului numita cristalin. Un cristalin normal este perfect tansparent, asa cum ii spune si numele, asigurind focalizarea imaginii pe retina. Popular, cataracta mai este numita si “ceata ochiului”, deoarce ochiul bolnav are un aspect albicios, incetosat.

Care sunt cauzele de aparitie a cataractei?

Cel mai adesea, cataracta este asociata varstei, aparand ca o imbatranire a ochiului, in special la persoanele de varsta a treia. Exista si un teren predispozant care se poate mosteni din familie. O alta cauza de aparitie a cataractei este data de radiatiile solare care, in ultima vreme sunt din ce in ce mai nocive, putand contribui si ele la aparitia cataractei. Sunt si forme de cataracta aparute in cadrul unor boli generale (cum ar fi diabetul) sau dupa tratamente indelungate cu cortizon. Cataracta poate aparea si ca o complicatie a altor boli oculare (miopia, inflamatiile intraoculare) sau in urma unor traumatisme ale ochiului.

Care sunt simptomele acestei boli?

Cel mai adesea, pacientii descriu o incetosare progresiva a vederii cu scaderea contrastului, insotita uneori si de perturbarea perceptiei culorilor. Sunt si forme particulare de cataracta care debuteaza printr-o aparenta imbunatatire a vederii, adica prin scaderea dioptriilor la distanta. Astfel, pacientii hipermetropi pot ajunge sa vada la distanta mai bine fara ochelari considerand ca le-a revenit vederea.

Aceasta “revenire” a vederii este o aparenta inselatoare, in realitate fiind vorba despre primul semn de aparitie a cataractei. Alteori, cataracta produce o scadere de vedere, in mod paradoxal, doar la lumina puternica, in timp ce la lumina mai slaba vederea se poate pastra o vreme intacta. Singurul tratament eficient in cazul cataractei este interventia chirurgicala. In lipsa tratamentului, cataracta avanseaza si poate duce, in final, la pierderea completa a vederii.

Ce categorii de persoane sunt predispuse la aparitia cataractei?

Persoanele care sufera de cataracta sunt, in general, varstnice. Totusi, in ultimii ani intalnim cazuri tot mai numerose de cataracta aparuta la varste din ce in ce mai tinere, chiar de la 40 de ani. Totusi, exista si forme de cataracta congenitala, o forma prezenta chiar de la nastere si care necesita un tratament cat mai rapid aplicat pentru a conserva functia vizuala a ochiului respectiv. De aceea este bine ca un tanar care prezinta simptome ale cataractei (incetosarea vederii, scaderea acuitatii vizuale la lumina puternica, perceptia diferita a culorilor) sa se prezinte cat mai repede la WestEye Hospital pentru investigatii amanuntite prin care se poate afla cu certitudine daca sufera de aceasta boala.

Cum se poate trata aceasta boala?

Singurul tratament eficient in cazul cataractei este interventia chirurgicala. In lipsa tratamentului, cataracta avanseaza si poate duce, in final, la pierderea completa a vederii.

Interventia in cazul cataractei consta in inlocuirea cristalinului afectat cu o lentila artificiala. Aceasta interventie se face la WestEye Hospital printr-o tehnologie de ultima generatie care se numeste facoemulsificare si reprezinta o fragmentare cu ultrasunete a continutului cristalinian, pastrind doar sacul acestuia in care introducem apoi cristalinul artificial. Tehnica de facoemulsificare face ca operatia de cataracta sa devina una din cele mai sigure si eficiente proceduri chirurgicale actuale. Toata operatia se desfasoara pe o incizie de aproximativ 2 mm care nu necesita sutura.


La West Eye Hospital dispunem de cea mai moderna tehnologie folosita astazi pe scara larga in lume si de cele mai apreciate cristaline folosite pe plan mondial. Nimic nu difera fata de ceea ce se face si in cele mai renumite clinici din strainatate.

Care sunt pasii care trebuie urmati de pacient inainte si dupa operatia de cataracta?

Inainte de operatie, pacientului trebuie sa i se faca un consult oftalmologic complet care sa includa si masuratoarea cristalinului care urmeaza a fi implantat. Interventia are loc ambulator, la WestEye Hospital, sub anestezie locala, dureaza cateva minute si pacientul poate pleca acasa la scurt timp dupa operatie, urmand ca a doua zi sa vina la control.
Dupa operatie, timp de aproximativ o luna, cat dureaza vindecarea ochiului, pacientul va pune picaturi in ochiul operat. In aceasta perioada trebuie evitate presiunile asupra ochiului, traumatismele in zona oculara, eforturile fizice exegerate, expunerea la vant, praf, intemperii si alti factori care pot afecta ochiul operat.

WestEye Hospital - Vino sa vezi!

westeyeInaugurat in 2010, WestEye Hospital este primul spital privat de oftalmologie din Romania. Este cel de-al cincilea spital din lantul WEST EYE HOSPITAL GROUP, reprezentat la nivel mondial de patru spitale in Turcia si unul in Irak.

WestEye Hospital este primul spital din Romania in care salile de operatii sunt dotate cu sistemul de circulatie a aerului HEPA si care foloseste tratamentul cu Laser Excimer si cel cu Laser personalizat iLasik (unic in tara noastra).

La WestEye Hospital se gaseste primul si unicul INTRALASE + STAR VISIX S4 IR din Romania, aparat ce foloseste cea mai avansata tehnologie LASER EXCIMER- iLasik, ultima tehnologie in materie de interventii cu laser, aprobata de NASA i FDA (United States Food and Drug Administration – Administratia pentru Alimentatie si Medicamente din SUA).
Tehnica iLasik este una din cele mai sigure i precise proceduri medicale, utilizata in lume la mai mult de zece milioane de cazuri, rezultatele fiind remarcabile.

Echipa WestEye este formata numai din medici de exceptie, cu o experienta profesionala vasta si o dorinta extraordinara de a ridica standardele in domeniul oftalmologiei.

WestEye Hospital detine doua sali de operatie, o sala Laser Excimer - INTRALASE, cinci cabinete de consultatie, cabinete de investigatii, sali pre si post-operatorii si cinci rezerve pentru pacienti. Este un centru medical dotat cu aparatura de ultima generatie unde se pot realiza toate tipurile de investigatii, tratamente si operatii pentru problemele oftalmologice.



Primul spital privat de oftalmologie din Romania ofera urmatoarele servicii:
CONSULTATII
INVESTIGATII COMPLEXE:
Patologia corneei, cristalinului, retinei
Glaucom (HRT, OCT, ORA)
INTERVENTII CHIRUGICALE:
Cataracta, Glaucom
Chirurgie plastica oculo-orbitara
Chirurgie refractiva LASER EXCIMER-ILASIK
REZERVE MODERNE PENTRU PACIENTII INTERNATI
MAGAZIN DE OPTICA MEDICALA

Adresa: Calea Vitan 137-139, Sector 3, Bucuresti
PROGRAMARI la: 021 9757
E-mail: [email protected]
www.westeyehospital.ro
Program:
Luni – Vineri: 08:00 - 20:00
Sambata: 08:00 - 15:00

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Cataracta - cauze, tipuri si tratament Glaucomul si cataracta duc la pierderea vederii Operatia de cataracta: cand trebuie efectuata si care este perioada de recuperare Cataracta congenitala Sindromul Nance - Horan Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Beneficiile si perspectivele chirurgiei robotice Efectele radiatiilor ultraviolete asupra sanatatii Sindroame rare Rubeola (pojarul german) - cauze, simptome, tratament Legatura dintre dieta si afectiunile oculare Strugurii beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase Efectele radiatiilor UV asupra sanatatii organismului
Cere sfatul medicului ×