Depresia - boala secolului XXI

Publicat: 20 Aprilie 2018 | Actualizat: 21 Ianuarie 2019

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Ce este depresia?

Depresia este supranumita si “boala secolului XXI” deoarece a devenit cea mai frecventa afectiune la nivel global.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), numarul persoanelor care sufera de depresie a crescut cu 18% in ultima decada, ajungand la 322 de milioane in 2017, prezenta din ce in ce mai mult in randul tinerilor.

Desi, adesea este privita ca un “moft”, depresia este o afectiune medicala serioasa, de natura psihica, ce se caracterizeaza prin sentimente de tristete, descurajare, lipsa increderii in sine si lipsa de interes fata de tot si toti cei ce il inconjoara pe bolnav.

Depresia este o tulburare a dispozitiei persistenta, care afecteaza negativ si semnificativ atat calitatea vietii bolnavului, cat si capacitatea sa de munca.

Cauzele depresiei

Exista cazuri in care depresia se manifesta la mai multe generatii, in special in cazul tulburarilor bipolare sau al depresiei majore. Adesea, depresia este asociata cu dezechilibre chimice sau tulburari ale functionarii creierului. Cele mai cunoscute se refera la depresie sezoniera (primavara) sau partum (dupa nastere).

Persoanele cu stima de sine scazuta, care au o atitudine pesimista in general, sau care sunt deja coplesite de stres sunt predispuse la depresie. De asemenea, pierderea cuiva drag, relatiile sociale dificile, problemele financiare sau orice schimbare in viata pot declansa un episod depresiv.

Cauzele depresiei sunt multiple si variate dar, cel mai adesea, factorul principal cauzator este nivelul scazut al neurotransmitatorului serotonina la nivelul creierului. Productia de serotonina scade odata cu varsta si, la orice varsta, secretia de serotonina poate fi compromisa de stres.

Simptomele unui deficit de serotonina pot fi unul sau mai multe din urmatoarele:

Depresie;
• Insomnie;
• Anxietate;
• Migrene;
• Foame compulsiva / bulimie;
• Agresivitate;
• Izolare;
• Comportament vicios.

Compusul 5-HTP, considerat precursor al serotoninei (substanta fericirii), are la baza un extract obtinut din semintele Griffonia simplicifolia, cu efecte atat asupra dispozitiei si somnului, cat si asupra altor functii corporale care afecteaza sanatatea si capacitatea noastra de a ne simti bine in timpul zilei si de a dormi odihnitor noaptea.

5 HTP 100 mg este un supliment alimentar de inalta calitate oferit de CosmoPharm, intr-o varianta Premium, cu o concentratie optima de 5-HTP (l-5-hidroxitriptofan), ce asigura efecte terapeutice garantate.

Contribuie la functionarea normala si la mentinerea sanatatii sistemului nervos, creste nivelul serotoninei, responsabil cu starea de fericire, precum si al melatoninei, hormon cu rol important in reglarea ceasului biologic.

Beneficii principale

• Reda echilibrul psihic si emotional si imbunatateste calitatea somnului.
• Creste nivelul serotoninei si melatoninei.
• Mentine sanatatea sistemului nervos si sustine memoria.
• Induce calmul, relaxarea, increderea in sine si dorinta de comunicare.
• Sustine tonusul psihic si gandirea optimista.
• Diminueaza senzatia de oboseala si durerea de cap.
• Adjuvant in unele forme de dependenta (tutun, alcool, droguri, mancare).
• Este util in curele de slabire si regleaza apetitul.

5 HTP 100 mg de la CosmoPharm este un supliment alimentar valoros eficient in: depresie, anxietate, stres, atac de panica, emotivitate, insomnii, iritabilitate, extenuare, anumite forme de dependenta (mancare, alcool, tutun).

CosmoPharm iti aduce Sanatate din natura!


Email
Clinici
recomandate
Medici
recomandati
Servicii
specializate

Senzatia de picioare grele, picioare umflate seara?Senzatia de picioare grele, picioare umflate seara?

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Nucile si beneficiile lor uimitoare pentru creier si organism

Zincul - aliatul tau in lupta cu raceala si gripa

Primele semne ale menopauzei asupra pielii: sfaturi si remedii

Alergia, mai agresiva ca niciodata

Stresul si hipertensiunea: cum le gestionam?