Cum te poate ajuta hipnoza?

Actualizat: 11 Aprilie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Hipnoza si sexul


Ca instrument terapeutic, hipnoza se regaseste si in terapia tulburarilor de dinamica sexuala. Ea ofera posibilitatea, ocazia si modalitatea prin care pacientul sa poata interactiona nemijlocit cu "personajele" din spatele "cortinei".

Adesea se intampla sa ne lasam furati de ceea ce se intampla pe scena vietii noastre sexuale, uitand de "personajele" din umbra: prejudecati, credinte, teama de esec, stima de sine scazuta,anxietate, impulsuri, instincte etc.

Prin transa avem posibilitatea decodarii si resemnificarii simptomelor. Putem astfel sa "constientizam" ce se se intampla dincolo de cortina, care sunt rolurile si dificultatile de interpretare si asumare de rol.

Viata noastra sexuala este departe de a fi un amalgam de tehnici si puneri in practica. Are un puternic caracter personal - sentimentul intimitatii, apropierii - si prin urmare si demersul este unul personalizat. Hipnoza ofera acest lucru: drumul sa fie unul accesibil tie!

Hipnoza si tulburarile de alimentatie

Unul dintre primii pasi in abordarea unor astfel de tulburari il poate constitui (indiferent de tipul de tulburare), reacomodarea, reevaluarea si acceptarea propriului corp.

Si cum s-ar putea realiza o astfel de reabilitare a imaginii de sine? Cum altfel am putea lucra asupra perceptiei noastre vis a vis de propriul corp?

Prin imagerie dirijata! Cu ajutorul propriei imaginatii si sub ghidarea terapeutului, putem redefini ceea ce credeam ca stim despre noi. Imaginea noastra trupeasca devine principalul erou pe acest ecran interior. In transa putem "lucra" mai usor cu propriile rezistente interioare, cu ritualurile din noi!

Hipnoza poate oferi ocazia ca acest inconstient sa iasa la suprafata, ca lucrurile ce pareau a fi resimtite organic, impulsiv sa capete si alte valente.

Cum sa te bati cu un inamic necunoscut, invizibil? Prin hipnoza se poate castiga transparenta, vizibilitate si astfel posibilitatea de a ne cunoaste mai bine.

Hipnoza si tulburarile de somn

Cati dintre noi ne trezim dimineata mai obositi decat cu o seara inainte? De cate ori vi s-a intamplat sa incercati sa adormiti si parca somnul era la kilometrii distanta?!
Ne ingrozeste gandul unei noi nopti nedormite. Ei bine, aceste mici/mari suparari pot disparea!

Transa hipnotica poate oferi solutia de a te afla cu un pas mai aproape de ceea ce iti doresti, de cel care erai undeva candva. Schimbarea, regasirea echilibrului prin acest intrument terapeutic are loc intr-un ritm propriu, firesc, iar solutiile ce transpar in transa sau ulterior ei sunt cele care ti se potrivesc tocmai datorita faptului ca o importanta parte din tine a ajutat la gasirea lor. Si asta pentru ca, in transa, axa timpului se modifica.

Prezentul poate deveni trecut, trecutul prezent, viitorul omniprezent si poti astfel avea sentimentul ca ceea ce ti se parea odinioara imposibil, acum rezolvarea apare firesc, natural si rezultatele se pot traduce prin calitate, calitatea propriei tale vieti!

Tehnicile de relaxare iti pot "dezvalui" ce va fi de preferat sa faci intr-o situatie viitoare in care vechile simptome reapar.



Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

CLINICA VIA MENTIS
Tel: 0775271001
Bucuresti, Str Bardului Nr 5
Clinica Alegria
Tel: 0770508524
Bucuresti, Str. Turnu Magurele Nr. 240-242, Bloc 1, Sector 4

Medici

CONF. UNIV. DR. MANEA MIHNEA
Psihiatrie - CLINICA VIA MENTIS
Bucuresti, 0775271001
DR DOLIȘ LAURA CRISTINA
Psihiatrie - CLINICA VIA MENTIS
Bucuresti, 0775271001

Citeste si despre:

Cum te poate ajuta Parodontax la oprirea sangerarilor gingivale? Dieta poate ajuta la ameliorarea simptomelor artritei reumatoide? Renuntarea la fumat – cum se poate renunta la fumat? Cum se poate ajunge la plaman perforat (pneumotorax)? Cum se poate pierde rapid in greutate Cum se poate trece mai usor peste menopauza timpurie? Cum se poate preveni dementa Controlul natural al emotiilor inaintea examenelor si testelor Stresul, anxietatea necesita calmante naturale eficiente? O dieta bogata in fibre si legume poate ajuta la ameliorarea depresiei Consumul de peste poate ajuta la sanatatea inimii Cum iti poate salva viata consumul de avocado Cum il poti ajuta pe cel mic sa treaca mai usor peste o raceala Cum se poate corecta astigmatismul? Ce este un anevrism aortic si cum se poate trata? Hipnoza si atacul de panica
Cere sfatul medicului ×