Fatetele ceramice

Actualizat: 05 Noiembrie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Consultant medical:

Dr. Leontina Kozma
Medic specialist stomatologie generala

Velvet Dental

Generalitati


Oamenii au luptat dintotdeauna impotriva efectului imbatranirii pentru a arata si a se simti mai tineri.

Aceasta conceptie i-a facut mai constienti de legatura dintre stilul de viata si prezenta fizica.

Zambetul nu minte niciodata

Acum, mai mult ca niciodata, suntem dispusi sa alocam resurse pentru a gasi echilibrul dintre imaginea noastra, spiritualitate si alegerile pe care le facem in viata. Oricine stie ca daca vrei sa trisezi in procesul de imbatranire trebuie sa apelezi la un chirurg plastician. Dentistul trebuie inclus in procesul de intinerire deoarece nu poti mari beneficiile unor proceduri impotriva imbatranirii fara o analiza a zambetului.

Zambetul iti poate trada varsta

Procedurile de cosmetica dentara, aidoma marilor picturi si sculpturi, sunt: corpul este piatra sau uleiurile, fata si structura osoasa sunt rama, iar centrul picturii este zambetul tau. Impotriva acestor aspecte este timpul care lasa urme asupra fizicului si asupra danturii. Daca dentistii nu refac ceea ce s-a pierdut nu vor fi in stare sa obtina un aspect natural.

Gura este centrul zambetului tau

Fatetarea este cea mai noua metoda de folosire a artei si stiintei cosmeticii dentare. Cele mai mari vedete ale Hollywood-ului au inteles ca inseninarea zambetului prin fatetare iti poate schimba in mod esential prezenta, atitudinea si comunicarea.

Auzim frecvent afirmatii de genul:
- Vreau sa mi se vada mai mult dintii decat gingiile!
- Sa nu mai am gingiile “vinete” in jurul coroanelor dentare!
- I-mi puteti indrepta dintii fara aparat ortodontic?
- Nu mai vreau “strungareata”!

Cand este necesara fatetarea?

- Atunci cand vrem sa corectam aspectul inestetic al dintilor.
- In cazul in care dintii sunt sparti, decalati sau prost aliniati.
- La dintii patati, colorati.
- La dantura cu “strungareata”.
- Pentru schimbarea obturatiilor voluminoase din compozit.

Avantajele fatetarii

- Fatelele de portelan creeaza un aspect firesc al danturii, datorita absentei metalului, oferind o translucenta foarte apropiata de cea a dintilor naturali.
- Pastrarea vitalitatii dentare.
- Suprafata de portelan este foarte neteda si impenetrabila motiv pentru care dintii fatetati nu-si vor schimba niciodata culoarea.
- Timp de executie redus.

Tehnica de realizare este netraumatizanta, slefuindu-se doar la nivelul smaltului, deci mult mai putin decat in cazul coroanelor dentare, iar fixarea lor se realizeaza cu un ciment special.

Fatetele sunt destinate sa se potriveasca fetei pacientului, personalitatii lui si, in final sa-i redea zambetul pe care, poate, nici nu a visat ca o sa-l faca sa straluceasca asa!


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

DentalQ
Tel: 40775505506
Bucuresti, Strada Cornescu 71, București, România
DENTAL CROWN HEALTH
Tel: 0764800048
Bucuresti, CAMIL RESSU 27B - Cladire Individuala

Citeste si despre:

Ceramica integral (e-max ivoclar) folosita ca optiune pentru incrustatii si fatete ceramice Reconstructia zambetului: fatetele dentare din portelan Fatetele dentare din ceramica comparate cu fatetele dentare din compozit Fatetele din compozit Avantajele si dezavantajele fatetelor dentare Ce sunt fatetele dentare? Fatetele dentare Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Incrustatia ceramica versus obturatia fizionomica Cum se pot realiza lucrari dentare ceramice intr-o singura sedinta cu ajutorul sistemelor CAD/CAM ? Estetica in stomatologie - o abordare interdisciplinara Plombe dentare Albirea dentara – intre mit si realitate 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sanatatea dintilor tai Fatete de portelan
Cere sfatul medicului ×