Femeile se otravesc cu produsele cosmetice

Publicat: 22 Iunie 2007

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Potrivit unui studiu al publicatiei britanice In-Cosmetics, femeile absorb anual peste 2,3 kilograme de substante toxice, prin intermediul produselor cosmetice. Cosmeticele contin compusi care pot duce la aparitia cancerului, a imbatranirii premature si a iritatiilor pielii.

Rutina cosmetica zilnica a femeilor implica folosirea demachiantului, a cremelor si fardurilor, anumite substante din compozitia acestora fiind asociate cu declansarea cancerului sau a altor afectiuni ale pielii, declara biochimistul Richard Bence.

Cercetatorul britanic a studiat timp de trei ani efectele utilizarii produselor cosmetice conventionale si a ajuns la concluzia ca multe dintre substantele pe care acestea le contin pot avea efecte negative.

Lista produselor posibil periculoase cuprinde sapunul, samponul, deodorantul si lotiunile pentru bebelusi, din cauza parabenului, un compus considerat responsabil pentru declansarea a diferite maladii. Parabenul este util in stoparea dezvoltarii bacteriilor, dar conform specialistilor acesta poate mima efectele estrogenului si sa contribuie la dezvoltarea tumorilor canceroase.

Un alt compus considerat periculos este Lauril sulfatul de sodiu, folosit pentru producerea spumei si intrand in compozitia majoritatii sapunurilor si pastelor de dinti. Este considerat daunator si benzil-acoolul, utilizat pentru parfumarea cosmeticelor si a vopselelor de par. Nu sunt clare nici efectele cocamid Mea, o substanta folosita in compozitia cremelor de fata.

Expertii britanici avertizeaza ca absorbirea acestor substante este mult mai periculoasa decat inghitirea lor, din cauza lipsei de protectie la nivelul fluxului sangvin.

In replica, Asociatia producatorilor de cosmetice insista asupra caracterului sigur al produselor si declara ca acestea respecta normele Uniunii Europene.

Sursa: StiriLocale.ro


Email

De ce apar tulburari ale circulatiei venoase?De ce apar tulburari ale circulatiei venoase?

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia îr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia îr-un apartament

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

La ce riscuri va expun manichiurile profesionale si unghiile false