Broccoli poate proteja impotriva bolilor de plamani - studiu

Publicat: 18 Septembrie 2008

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Sulforanul, o substanta care se gaseste in broccoli, poate proteja impotriva bolilor de plamani, este eficient impotriva efectelor diabetului asupra vaselor de sange si ajuta la scaderea riscului de atac de cord, potrivit unui studiu publicat de presa americana de specialitate.

Cercetatorii americani de la Universitatea de Medicina Johns Hopkins au descoperit ca, in plamani, sulforanul creste activitatea genei NRF2, care protejeaza celulele de toxine.

Sindromul obstructiv pulmonar este cauzat, de obicei, de fumat. Cercetatorii au descoperit o activitate scazuta a genei NRF2 la persoanele fumatoare care sunt intr-un stadiu avansat al sindromului obstructiv pulmonar. Aceasta gena este responsabila de activitatea unor mecanisme de indepartare a toxinelor si poluantilor care pot afecta celulele.

Studiile pe soareci au aratat ca tulburarea genei NRF2 ar putea cauza si emfizemul pulmonar, una dintre bolile pe care le au pacientii care sufera de sindromul obstructiv pulmonar. Cresterea activitatii genei NRF2 ar putea fi un posibil tratament pentru prevenirea progresului sindromului obstructiv, potrivit cercetatorilor americani.

in studiul lor, cercetatorii au aratat ca sulforanul extras din broccoli poate readuce la normal nivelurile reduse de NRF2 la celulele expuse la fumul de tigara.

Sursa NewsIn


Email

De ce apar tulburari ale circulatiei venoase?De ce apar tulburari ale circulatiei venoase?

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt îavans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt îavans fata de graficul asumat

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Boli ale plamanilor si respiratorii

Ebola - cum se poate impiedica raspandirea bolii?

Cum sa va protejati impotriva alergiilor

Alimentatia sanatoasa, principalul aliat impotriva bolilor

Ce trebuie sa stiti despre bolile de inima, sodiu si zahar

Inflamatia din corp iti poate pune in pericol sanatatea!

De ce este vitamina D3 atat de importanta pentru sanatate?

Astragalus pentru intarirea imunitatii si alte beneficii

Regimul alimentar pe perioada unei boli

Topul alimentelor care lupta impotriva cancerului

Diagnosticul Pet/Ct in examinarea bolilor neoplazice

Bolile pulmonare: 8 motive sa te duci la medic

Avantajele alaptatului prelungit