Ketchup-ul, pe lista alimentelor nerecomandate elevilor in Marea Britanie

Publicat: 14 Octombrie 2008

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Ketchup-ul a fost interzis in anumite scoli din Marea Britanie, fiind considerat daunator pentru copii, din cauza nivelurilor mari de sare si zahar pe care le contine, potrivit cotidianului britanic Dailymail.

Din cauza ca, in cantitati mari, sarea si zaharul din compozitia ketchup-ului pot fi daunatoare copiilor, directorii mai multor scoli din sudul Marii Britanii au hotarat interzicerea sosului de tomate din meniurile servite elevilor la cantine.

Excluderea ketchup-ului din meniul elevilor face parte din programul de asigurare a unei alimentatii sanatoasa pentru copiii. in schimbul ketchup-ului, elevii vor primi sos de tomate pregatit de bucatarii de la cantinele scolare.

"Guverul Marii Britanii nu le impune autoritatilor locale sa interzica ketchup-ul in scoli, insa este responsabilitatea acestora sa asigure elevilor o alimentatie echilibrata si sanatoasa", a precizat purtatorul de cuvant al Guverului.

In Romania, ketchup-ul nu se afla pe lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor. Ordinul privind lista de alimente nerecomandate copiilor, precum chipsuri-le, sucurile acidulate si produsele de tip fast food, a fost publicat in Monitorul Oficial pe 15 septembrie. Potrivit listei autohtone, in incinta scolilor si a gradinitelor nu vor mai putea fi vandute alimentele cu continut mare de zahar, grasimi si sare. Pentru sanatatea scolarilor si a prescolarilor, sunt interzise si alimentele care, prin continut, au peste 300 Kcal pe unitatea de vanzare, mai putin sandvisurile, care vor putea avea pana la 350 Kcal.

Sursa NewsIn


Email

6 suplimente de ajutor pentru organism6 suplimente de ajutor pentru organism

Citeste si despre:

Alimentele cu cel mai mare continut de vitamina C

Legea privind interzicerea mancarii fast-food in scoli

Invata sa te hranesti sanatos: top alimente recomandate si alimente nesanatoase

Alimente pentru un abdomen plat

Alcoolul si adolescentii

Afla cum obtii corpul dorit uitandu-te la TV

Cum sa fii mai productiv cand lucrezi de acasa

Infertilitate? Exista solutii naturale pentru aceasta problema!

Sarea iodata - benefica pentru sanatate?

Alimente recomandate pentru artrita reumatoida

Nucile si beneficiile lor uimitoare pentru creier si organism

Alimente care dau dependenta

Cele mai consumate alimente cancerigene