Bebelusii disting o schimbare a limbii privind fata celui care le vorbeste

Publicat: 13 Iulie 2007

beblus,limba,pediatrieConform unui studiu realizat de catre cercetatorii canadieni, s-a constatat ca incepand de la 4 luni, copiii sunt in masura sa distinga o schimbare a limbii observand expresiile celui care comunica verbal cu ei.
”Stiam deja ca bebelusii sunt capabili sa faca distinctie intre limbi prin variatiile de sunete. Acest studiu este primul care arata ca acestia au, de asemenea, capacitatea de a face distinctii lingvistice numai cu indici vizuali”, a declarat Whitney Weikum, de la Universitatea Britsh Columbia.
Cercetatorii au testat 3 grupe de copii cu varste de 4, 6 si 8 luni din familii anglofone, monolingve precum si alte doua grupe de copii cu varste cuprinse intre 6 si 8 luni ai caror parinti sunt bilingvi, engleza-franceza. Ei le-au aratat bebelusilor o inregistrare video fara sunet in care persoane bilingve recitau fraze la inceput in engleza sau franceza, inainte de a continua in cealalta limba.
Astfel, cercetatorii au constatat ca interesul bebelusilor cu varste de 4 si 6 luni dura mai mult cand persoanele schimbau limba, a explicat Whitney Weikum.
Potrivit cercetatorilor aceasta demonstreaza ca bebelusii sunt capabili sa discearna schimbarea limbii observand formele buzelor si ritmul miscarii gurii si fetei.
Aceasta capacitate de recunoastere vizuala a diferitelor limbi se pierde aparent dupa varsta de 6 luni la cei care traiesc intr-o familie monolingva, insa persista la bebelusii din familiile bilingve, asa cum arata testele pe grupul de copii cu varsta de 8 luni.


Email

Urigood - supliment natural in afectiunile rinichilorUrigood - supliment natural in afectiunile rinichilor

Citeste si despre:

Metodologia privind trimiterea copiilor care beneficiaza de o masura de protectie speciala la tratament medical in strainatate

Schimbarea vocii la copii

Cum sa va preparati propriile masti de fata cu ingrediente naturale

Mituri despre stres si adevarul din spatele lor

Probleme ale cavitatii bucale

Stres, anxietate, tulburari de somn? Bucura-te de Ashwagandha!

Masuri de preventie luate de comunitatea oftalmologilor dn Romania. Vino la oftalmolog! Vezi clar ca e sigur!

Ai urmat un tratament medicamentos? Ficatul are urgent nevoie de protectie si regenerare!

Testele genetice alunga temerile femeii insarcinate de a naste un copil cu probleme

Sfaturi de calatorie pentru vacante in deplina siguranta

Cum sa preveniti rezistenta la antibiotice

Sarcina si igiena orala

7 lucruri pe care medicii dermatologi vor sa le transmita pacientilor