Bebelusii disting o schimbare a limbii privind fata celui care le vorbeste

Publicat: 13 Iulie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

beblus,limba,pediatrieConform unui studiu realizat de catre cercetatorii canadieni, s-a constatat ca incepand de la 4 luni, copiii sunt in masura sa distinga o schimbare a limbii observand expresiile celui care comunica verbal cu ei.
”Stiam deja ca bebelusii sunt capabili sa faca distinctie intre limbi prin variatiile de sunete. Acest studiu este primul care arata ca acestia au, de asemenea, capacitatea de a face distinctii lingvistice numai cu indici vizuali”, a declarat Whitney Weikum, de la Universitatea Britsh Columbia.
Cercetatorii au testat 3 grupe de copii cu varste de 4, 6 si 8 luni din familii anglofone, monolingve precum si alte doua grupe de copii cu varste cuprinse intre 6 si 8 luni ai caror parinti sunt bilingvi, engleza-franceza. Ei le-au aratat bebelusilor o inregistrare video fara sunet in care persoane bilingve recitau fraze la inceput in engleza sau franceza, inainte de a continua in cealalta limba.
Astfel, cercetatorii au constatat ca interesul bebelusilor cu varste de 4 si 6 luni dura mai mult cand persoanele schimbau limba, a explicat Whitney Weikum.
Potrivit cercetatorilor aceasta demonstreaza ca bebelusii sunt capabili sa discearna schimbarea limbii observand formele buzelor si ritmul miscarii gurii si fetei.
Aceasta capacitate de recunoastere vizuala a diferitelor limbi se pierde aparent dupa varsta de 6 luni la cei care traiesc intr-o familie monolingva, insa persista la bebelusii din familiile bilingve, asa cum arata testele pe grupul de copii cu varsta de 8 luni.


Citeste si despre:

Metodologia privind trimiterea copiilor care beneficiaza de o masura de protectie speciala la tratament medical in strainatate Cand ar trebui introduse alimentele solide in dieta unui bebelus? Schimbarea vocii la copii Cum sa va preparati propriile masti de fata cu ingrediente naturale Mituri despre stres si adevarul din spatele lor Probleme ale cavitatii bucale Testele genetice alunga temerile femeii insarcinate de a naste un copil cu probleme Spirulina, o comoara pentru sanatate! Cum sa-ti intaresti sistemul imunitar in primavara cu produse bio Sfaturi de calatorie pentru vacante in deplina siguranta Cum sa preveniti rezistenta la antibiotice Sarcina si igiena orala 7 lucruri pe care medicii dermatologi vor sa le transmita pacientilor 10 tipuri de foame si cum sa le tineti sub control Dezvoltarea copiilor nascuti prematur Pornografia si relatia de cuplu
Cere sfatul medicului ×