Naloxon

Publicat: 05 Februarie 2009

Descriere


Naloxonul este utilizat ca antidot in intoxicatia cu morfina si heroina. Acesta inlatura deprimarea sistemului nervos central si a celui respirator.

Naloxonul are o mare afinitate pentru receptorii opioizi de tipμ de la nivelul sistemului nervos central. El este un antagonist pentru acesti receptori si, blocandu-i rapid, genereaza un sindrom de retragere. Naloxonul are de asemenea o actiune antagonista, dar de afinitate mai mica la nivelul receptorilor opioizi de tipδ si κ.

Naloxonul este util in tratarea starilor de soc de diverse etiologii (hemoragic, endotoxic, spinal) - observatiile pe animale de laborator sugereaza ca efectul benefic ar fi datorat in acest caz antagonizarii efectelor opiaceelor endogene eliberate in aceste conditii.

Naloxonul poate inhiba de asemenea efectele PCP, ketaminei si a dextrometorfanului.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Forme de prezentare si comercializare

Naloxonul se comercializeaza sub forma de:
- comprimate;
- fiole pentru administrare i.v.

Modalitati de consum

1. Naloxonul se poate administra intravenos, cu aparitia efectelor dupa 2 minute si avand o durata de aproximativ 45 minute.
2. In cazul administrarii orale se foloseste in scaderea acutizarilor gastritelor si esofagitelor asociate terapiei cu opioide la pacientii ventilati mecanic.

Email

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Mentine starea de sanatate si creste calitatea vietiiMentine starea de sanatate si creste calitatea vietii

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt îavans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt îavans fata de graficul asumat

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Protocolul national de triaj al pacientilor din structurile pentru primirea urgentelor

Abuzul de narcotice

Program national de asistenta medicala, psihologica si sociala a consumatorilor de droguri - 2009-2012

Program de interes national de prevenire a consumului de tutun, alcool si droguri - 2009-2012

Derivati Barbiturici

De ce este vitamina D3 atat de importanta pentru sanatate?

Astragalus pentru intarirea imunitatii si alte beneficii

Excelenta din interior catre exterior

Cloralhidrat

Morfinomimetice

Cannabisul si cannabinoidele

Lista cu medicamentele de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate

Dextrometorfan