De ce evita barbatii tineri folosirea prezervativului

Publicat: 14 Decembrie 2006

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.


Atat comoditatea, ignoranta dar si factorii sociali si culturali, influenteaza decizia barbatilor tineri de a nu folosi prezervativul.
O parte din persoanele active din punct de vedere sexual, cu varste sub 25 de ani, considera utilizarea prezervativului ca o lipsa de incredere fata de fidelitatea partenerului, in timp ce altele cred ca utilizarea lui denota experienta sexuala.
Intr-o recenzie efectuata pe baza a 250 de studii care analizeaza comportamentul sexual al tinerilor, cercetatorii britanici au descoperit similitudini izbitoare in factorii care influenteaza comportamentul sexual al tinerilor din diferite tari.
Cercetatorii au descoperit ca in comparatie cu barbatii, libertatea sexuala a femeilor a fost universal ingradita. Penalitatile pentru incalcarea "regulilor" variaza de la critici verbale pana la crima pentru onoare, in care daca o femeie este suspectata ca si-a dezonorat familia este ucisa. Studiile efectuate intre 1990 si 2004, au relevat ca tinerii apreciaza un potential partener si dupa riscul sau de imbolnavire si nevoia de prezervativ, dar si dupa aspectul exterior si cat de bine il cunosc din punct de vedere social.
Potrivit unui studiu efectuat pe un esantin de tineri din Marea Britanie, Australia, America de Sud si Mexic barbatii sunt considerati a fi mai activi din punct de vedere sexual iar femeile mai rezervate.
Aceste cercetari explica si de ce programele de combatere a virusului HIV nu au functionat.


Email

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Invata sa fii sprintenInvata sa fii sprinten

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt îavans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt îavans fata de graficul asumat

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Infectia tractului urinar la tineri si adulti

Infectia cu tricomonas (tricomonaza)

Sexul si mituri legate de sex si sarcina

Ejacularea precoce - cauze, stadii si factori de risc

Tot ce trebuie sa stiti despre gonoree

De ce este vitamina D3 atat de importanta pentru sanatate?

Astragalus pentru intarirea imunitatii si alte beneficii

Vitamina C naturala si beneficiile sale pentru sanatatea copiilor

Ejacularea precoce - cauzele cele mai des intalnite

Pilula masculina

Sexul si imbatranirea

Abstinenta sexuala

Top 10 mituri despre sexul protejat si sanatatea sexuala