De ce evita barbatii tineri folosirea prezervativului

Publicat: 14 Decembrie 2006


Atat comoditatea, ignoranta dar si factorii sociali si culturali, influenteaza decizia barbatilor tineri de a nu folosi prezervativul.
O parte din persoanele active din punct de vedere sexual, cu varste sub 25 de ani, considera utilizarea prezervativului ca o lipsa de incredere fata de fidelitatea partenerului, in timp ce altele cred ca utilizarea lui denota experienta sexuala.
Intr-o recenzie efectuata pe baza a 250 de studii care analizeaza comportamentul sexual al tinerilor, cercetatorii britanici au descoperit similitudini izbitoare in factorii care influenteaza comportamentul sexual al tinerilor din diferite tari.
Cercetatorii au descoperit ca in comparatie cu barbatii, libertatea sexuala a femeilor a fost universal ingradita. Penalitatile pentru incalcarea "regulilor" variaza de la critici verbale pana la crima pentru onoare, in care daca o femeie este suspectata ca si-a dezonorat familia este ucisa. Studiile efectuate intre 1990 si 2004, au relevat ca tinerii apreciaza un potential partener si dupa riscul sau de imbolnavire si nevoia de prezervativ, dar si dupa aspectul exterior si cat de bine il cunosc din punct de vedere social.
Potrivit unui studiu efectuat pe un esantin de tineri din Marea Britanie, Australia, America de Sud si Mexic barbatii sunt considerati a fi mai activi din punct de vedere sexual iar femeile mai rezervate.
Aceste cercetari explica si de ce programele de combatere a virusului HIV nu au functionat.


Email

Urigood - supliment natural in afectiunile rinichilorUrigood - supliment natural in afectiunile rinichilor

Citeste si despre:

Infectia tractului urinar la tineri si adulti

Infectia cu tricomonas (tricomonaza)

Sexul si mituri legate de sex si sarcina

Ejacularea precoce - cauze, stadii si factori de risc

Tot ce trebuie sa stiti despre gonoree

Ulcerul venos se poate vindeca!

Feronix- produs nou cu fier natural

Fereste-te de diaree si indigestii in vacante

Ejacularea precoce - cauzele cele mai des intalnite

Pilula masculina

Sexul si imbatranirea

Abstinenta sexuala

Top 10 mituri despre sexul protejat si sanatatea sexuala