Afla care sunt cele mai sigure metode contraceptive

Publicat: 09 Octombrie 2017 | Actualizat: 24 Octombrie 2017
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Femeile au la dispozitie o gama larga de metode contraceptive, insa trebuie mentionat ca niciuna nu ofera protectie 100%. De asemenea, atunci cand se alege o metoda de contraceptie trebuie avut in vedere istoricul medical al femeii respective, daca a avut sau nu sarcini, motiv pentru care cel mai bine este ca metoda contraceptiva sa fie aleasa la recomandarea medicului, care va tine cont inclusiv de varsta persoanei in cauza.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Care sunt cele mai sigure metode contraceptive

Pilulele contraceptive. Sunt solutia potrivita daca ne dorim o metoda contraceptiva moderna, cu eficienta foarte buna, si anume de 99,7%. Conditia este ca acestea sa fie administrate corect, la aceeasi ora, timp de 21 de zile consecutive, urmate de o pauza de sapte zile intre folii.

De cele mai multe ori, aceasta metoda este recomandata femeilor active sexual, cu varsta de peste 16 ani, care nu sunt alergice la ingredientele sau excipientii acestora.

De asemenea, pot fi recomandate de catre medic si in alte scopuri decat cel contraceptiv, cum ar fi ca tratament pentru diferite afectiuni de care poate suferi o femeie.

Exista si un dezavantaj al pilulelor contraceptive, acestea neoferind protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Steriletul sau dispozitivul intrauterin. Este o alta metoda contraceptiva la fel de eficienta ca pilulele cu administrare regulata, iar acesta este recomandat femeilor cu varsta de peste 35 de ani, care au avut cel putin o sarcina in trecut.

Daca femeia este fumatoare, atunci se recomanda utilizarea dispozitivului intrauterin cu fir de cupru, de aur sau de argint.

Unul dintre avantajele majore al steriletului este acela ca, dupa ce este montat de catre medic, poate fi folosit pana la cinci sau sapte ani fara pauza. De asemenea, femeia care are un sterilet nu va mai avea nevoie de alta metoda de contraceptie.

Inelul vaginal. Este o alta metoda de contraceptie care se bazeaza pe hormoni si care consta in montarea lunara a unui inel, cat mai adanc in vagin. Hormonii pe care acesta ii are sunt eliberati in organism, iar dispozitivul se indeparteaza numai in perioada menstruatiei. Metoda prezinta o eficienta ridicata de 99%.

Plasturele contraceptiv. Este o alta metoda utilizata de catre femeile care nu doresc o sarcina. Acesta contine hormoni sexuali feminini, care se elibereaza prin piele in organism. Plasturele se aplica saptamanal, pe pielea uscata, pe brat, pe coapse, pe spate sau pe burta.

Prezervativul. Nu este chiar cea mai sigura metoda contraceptiva, avand o eficienta de doar 85-90%. Avantajul acestora este insa protectia impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Contraceptivele injectabile. Sunt solutii injectabile care contin progesteron si care au rolul de a opri eliberarea lunara a ovulului. Prima injectare are loc in primele zile ale menstruatiei, urmatoarea in a 8-a saptamana, iar eficienta metodei este de 99%.

Diafragma. Este o membrana de cauciuc care actioneaza asemenea unei bariere, ce impiedica patrunderea spermatozoizilor in uter. Aceasta se foloseste alaturi de un spermicid cu care se vor acoperi ambele fete ale diafragmei inainte de introducerea acesteia in vagin.

Ligatura trompelor. Este o metoda chirurgicala prin care trompele uteine se sectioneaza si se leaga. Aceasta este o metoda de sterilizare ireversibila, aplicabila numai femeilor care au deja copii sau celor care nu doresc sa aiba copii.


Email

Nutrienti necesari dezvoltarii optimeNutrienti necesari dezvoltarii optime

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Metodele de contraceptie: afla care ti se potriveste

Metode contraceptive

Cele mai frecvente 'povesti' pe care femeile le spun doctorilor

Alegerea metodei contraceptive potrivite

Zincul - aliatul tau in lupta cu raceala si gripa

Catalin Radu, general manager companie farmaceutica: “Principalul obiectiv al companiei noastre este acela de a folosi stiinta si cercetarea pentru a salva vieti”

Tamaia suprima inflamatia la nivelul articulatiilor

Indicatia tratamentului cu pilula contraceptiva

10 mituri despre contraceptie

Contraceptia sau planificarea familiala (metoda calendarului, coitul intrerupt, prezervativul, spermicide, steriletul, etc.)

Contraceptia de urgenta (pilula de a doua zi)

7 intrebari pe care trebuie sa le adresati medicului ginecolog