3 tratamente naturiste pentru disfunctii tiroidiene

Publicat: 16 Octombrie 2007 | Actualizat: 09 Noiembrie 2012
Autor: SfatulMedicului

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Tulburarea functiei tiroidiene are o frecventa de cinci-sase ori mai mare la femei decat la barbati, din cauza modificarilor hormonale la care este supus organismul feminin.

1. Foloseste vocala "I". Stai relaxat(a) pe pat sau fotoliu. Gandeste-te la zona tiroidei. Incepe sa emiti cu voce tare vocala "I", timp de zece minute. Fa acest exercitiu de doua ori pe zi. Efectele se vor simti dupa o luna de exercitii.

2. Tinctura de nuci. Tratamentul se poate face, atat prin infuziile de frunze, cat si prin tinctura de nuci, cu rol profilactic in disfunctia hipotiroidiana. Tinctura se prepara prin fragmentarea nucilor si expunerea lor la soare, cu zahar, dupa care se adauga si alcool pentru a impiedica fermentarea". Si daca avem suficient iod in alimentatie, nu strica sa-l folosim si extern.

3. Tinctura de iod se aplica pe mijlocul claviculei si pe centrul sternului. Mod de administrare: zilnic, pe acelasi loc mentionat, pana cand pata creata de primele picaturi va fi absorbita de piele. Atunci se considera ca glanda a acumulat atata iod cat avea nevoie.

De Irene Arnautu
Sursa: Revista Terapii Alternative


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Dermavital - Biorezonanta Centru German
Tel: 0213224004
Bucuresti, Cal. Vitan 28, Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031281, București 031281
Email
Clinici
recomandate

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Mentine elasticitatatea, hidratarea si tonicitatea pieliiMentine elasticitatatea, hidratarea si tonicitatea pielii

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

De ce femeile isi pierd interesul pentru sex?

Trunchiul si extremitatile iti spun de ce afectiuni suferi!

6 ingrediente naturale pentru imunitate

De ce este vitamina D3 atat de importanta pentru sanatate?

Cum ingrijim articulatiile in sezonul rece

Cauzele aparitiei sindromului premenstrual

Spasmofilia manifesta - scaderea nivelului de calciu din sange

Ce nu ai stiut pana acum despre dezechilibrele hormonale