Caderea parului poate indica o afectiune a organismului, sustin dermatologii

Publicat: 15 Mai 2009 | Actualizat: 15 Aprilie 2010

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

In fiecare saptamana, intre doi si 10 pacienti care se prezinta la dermatolog au probleme legate de caderea parului, ce poate fi cauzata de mai multe afectiuni, de la dereglari hormonale la chisturi ovariene si sifilis, potrivit medicilor specialisti din domeniu.

"Caderea a peste 100 de fire de par pe zi poate indica o afectiune a organismului. Fie este vorba despre o afectiune a scalpului, fie o dereglare hormonala, un chist ovarian, sifilis sau alte boli care pot determina caderea excesiva a parului", a declarat, joi, dr. Rodica Olteanu, medic dermatolog la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

Potrivit Rodicai Olteanu, pe langa tratamentul pentru tratarea afectiunilor ce determina si caderea parului, este recomandata folosirea suplimentelor nutritive care contin minerale, zinc si vitamine. "in special in cazul pacientilor care urmeaza tratamente cu citostatice, care favorizeaza caderea parului, se recomanda si administrarea de suplimente nutritive, sampoane speciale impotriva caderii parului si produse farmaceutice eficiente in acest sens", a mai spus medicul dermatolog de la Spitalul Floreasca.

Dermatologii mai recomanda si o dieta variata, formata din peste, fructe de mare, germeni de grau si salate.

In categoria farmaceuticelor pentru prevenirea caderii parului a intrat, joi, si o noua gama de produse Revalid.

Sursa NewsIn


Email

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Esti nevoit sa stai in picioare sau asezat mult timp la munca?Esti nevoit sa stai in picioare sau asezat mult timp la munca?

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia îr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia îr-un apartament

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Afectiuni ale cavitatii bucale

De ce este vitamina D3 atat de importanta pentru sanatate?

Astragalus pentru intarirea imunitatii si alte beneficii

Aspergillus fumigatus si Aspergillus niger – agentii patogeni care se regasesc peste tot si care pot duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Sanatatea pielii capului

Contine 19 vitamine B: Optima B Complex Complete & Balanced Formula 100% DZR