Infectia urinara: Simptome, Tratament si Metode de Prevenire

Actualizat: 05 Ianuarie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ce este infectia urinara


Infectia urinara este o boala care afecteaza orice parte a tractului urinar (numit si sistem urinar sau sistem renal):


In cele mai multe cazuri de infectie urinara sunt afectate mai ales vezica si uretra (partea de jos a aparatului urinar). Daca nu sunt tratate la timp, infectiile urinare pot ajunge la rinichi (infectie la rinichi) si provoaca pielonefrita (infectie a tractului urinar superior). Cele mai multe infectii (mai ales cele de la nivelul vezicii urinare) sunt acute (apar brusc). Alte cazuri pot fi cronice (infectii urinare repetate la intervale de timp). Pentru prevenirea raspandirii infectiei, tratamentul precoce al infectiei urinare este esential.

Cele mai comune forme de infectie urinara sunt cistita (afectarea vezicii urinare) si uretrita (afectarea uretrei). Iata mai multe detalii:

Cauze

Bacteriile: Infectia urinara apare adesea atunci cand bacteriile intra in tractul urinar, de obicei, prin uretra si se raspandesc in sus. Cele mai frecvente bacterii care cauzeaza infectii urinare sunt E. coli (Escherichia coli), dar si alte bacterii pot provoca infectii.

Factori de risc

Sexul feminin: Femeile sunt mai predispuse la IU din cauza uretrei lor mai scurte, care permite bacteriilor sa ajunga mai usor la vezica.
Anatomie: Anumite conditii anatomice sau defecte congenitale pot creste riscul de IU.
Activitatea sexuala: Raporturile sexuale pot creste riscul de IU, in special la femei.
Utilizarea de anumite forme de contraceptive: Utilizarea spermicidelor sau a dispozitivelor contraceptive poate creste riscul de infectii urinare.

Simptome

Diagnostic si tratament

Teste de urina: Pentru a confirma infectia si pentru a identifica tipul de bacterii responsabile.
Tratament antibiotic: In functie de gravitatea infectiei, medicul poate prescrie antibiotice pentru a trata infectia urinara.

Preventie

Hidratare adecvata: Consumul unei cantitati adecvate de apa poate ajuta la spalarea bacteriilor din tractul urinar.
Igiena adecvata: Mentinerea unei igiene bune poate reduce riscul de infectii urinare.
Urinarea regulata: Evitarea mentinerii urinei in vezica pentru perioade lungi poate ajuta la prevenirea infectiilor.
Este important sa consulti un medic daca prezinti simptomele unei infectii urinare pentru a primi un tratament adecvat si a evita complicatiile.

Cele mai multe infectii urinare afecteaza femeile. Explicatia acestui fapt are legatura cu lungimea uretrei. La femei, uretra este mai scurta, iar acest lucru favorizeaza aparitia si inmultirea bacteriilor. In cele mai multe cazuri, bacteria care provoaca acest tip de infectie se numeste Escherichia coli (E.coli).

Tratamentele naturiste sunt un aliat impotriva infectiilor urinare si in vederea prevenirii acestora


Un astfel de produs complex este Confort Urinal PREMIUM de la Revo Natural, acesta contine doar ingrediente naturale precum :


Coada-calului - 200mg

Strugurii Ursului - 200mg

Merisor ( Afin American ) – 200 mg

Matase de Porumb - 100mg

Radacina de Lemn-dulce - 80mg

Extract din frunze de Maslin - 25mg

Urzica - 20 mg


Recomandat pentru probleme precum:


Top Beneficii


Comanda online  https://revonatural.ro/Oferte/OfertaConfortUrinalPremium
Comanda Telefonica - 0770 618 855

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Alimente care combat infectia urinara Infectia urinara la copii Infectia urinara cu Escherichia Coli Dr. Aurelian Justin, medic primar urolog: “50%-60% dintre femei sufera cel putin o data in viata o infectie urinara” 7 metode de a preveni infectiile de tract urinar Prevenirea infectiilor urinare Prevenirea infectiilor de tract urinar Mituri despre infectia urinara: Adevarat vs. Fals Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? 7 mituri despre infectiile urinare De ce recidiveaza infectiile urinare? Care sunt cauzele infectiilor urinare frecvente? Cistita: cauze, simptome, tratament si preventie Metode de prevenire ale alergiilor si anafilaxiei Caderea parului: cauze, factori de risc si metode de prevenire Principalele metode de prevenire a durerilor de spate
Cere sfatul medicului ×