Virusurile sunt din ce in ce mai rezistente la antibiotice - studiu

Publicat: 10 Octombrie 2008 | Actualizat: 04 Noiembrie 2010

Rezistenta virusurilor la antibiotice a crescut in ultimii ani, acestea devenind din ce in ce mai nefolositoare, se arata intr-un raport al Parlamentului European, care recomanda campanii de vaccinare si incurajarea unui stil de viata sanatos.

Potrivit raportului "impreuna pentru sanatate: O abordare strategica pentru UE 2008-2013", gradul de rezistenta la antibiotice variaza la nivelul statelor Uniunii Europene, ca o consecinta a diferitelor atitudini in ceea ce priveste modul de utilizare si de controlare a acestui tip de medicamente.

Deputatii europeni recomanda monitorizarea utilizarii necorespunzatoare a antibioticelor si solicita tarilor membre ale UE sa ia masuri eficiente pentru combaterea rezistentei la antibiotice, care sa garanteze ca acestea sunt vandute doar cu prescriptie medicala si sa limiteze prescrierile la cazurile in care folosirea lor este cu adevarat necesara.

Un alt aspect al raportului se refera la sprijinirea cercetarii si promovarea prevenirii, diagnosticarii timpurii si a tratamentului potrivit pentru bolile cronice, pentru a asigura bunastarea si calitatea vietii pacientilor. Potrivit raportului, o importanta deosebita o are adoptarea unei programe bine organizate, cuprinzatoare si eficiente de depistare a bolilor, pentru a facilita descoperirea timpurie si tratamentul imediat al bolilor, reducand astfel mortalitatea. Astfel, deputatii recomanda adoptarea la sacra larga a practicii de realizare a studiilor de impact asupra sanatatii.

Sursa NewsIn


Email

Remediu natural in prostatita cronica si acutaRemediu natural in prostatita cronica si acuta

Citeste si despre:

Rinita non-alergica

Secretele celor care nu se imbolnavesc niciodata

Sinuzita (Infectia sinusurilor)

Modalitati de mentinere a sanatatii pe timpul iernii

Te imbolnavesti des? Iata cum iti poti intari sistemul imunitar!

Ingrijirea pielii in sezonul rece

Nutraceuticele, suplimentele pentru frumusete

Medicina functionala, sprijin eficient pentru pacientii oncologici

Activit Imuno Forte combate atacurile virale si microbiene

Imunodeficienta comuna variabila

Miocardita

Amigdalita

Cat timp rezista microbii in spatiile comune?