Peste o suta de pacienti ajung zilnic la Spitalul de Boli Infectioase Constanta

Publicat: 26 Iunie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Peste o suta de pacienti ajung zilnic la serviciul de urgenta al Spitalului de Boli Infectioase din Constanta, iar multi dintre ei, in special copii, raman internati, a declarat, miercuri, managerul unitatii, Sorin Rugina, adaugand ca spitalul s-ar putea confrunta cu o criza de antibiotice.

Sorin Rugina a precizat, intr-o conferinta de presa, ca in prezent spitalul functioneaza la capacitate maxima si ca cele mai frecvente cazuri sunt bolile diareice, dar sunt si pacienti care ajung la spital in stare avansata de deshidratare.

Managerul unitatii spitalicesti a precizat ca, din cauza intarzierii acordarii bugetului pentru acest an, si procedurile de licitatie pentru achizitionarea de medicamente, in special antibiotice, ar putea inregistra intarzieri.

In prezent, antibioticele au fost rationalizate. Medicul Sorin Rugina a mai spus ca spitalul dispune de un stoc de rezerva, dar ca situatia ar putea deveni dificila in conditiile in care in perioada sezonului estival patologia este diversificata si, in plus, pe litoral se afla foarte multi turisti. In acest an, Spitalul de Boli Infectioase a primit un buget de 10.400.000 de lei.


Citeste si despre:

Despre potasiu si sanatatea inimii Igiena si ingrijirea persoanelor cu incontinenta urinara si/sau fecala Analize de sange utilizate in patologia hepatica Simptome obisnuite care pot semnala cancerul Tratamentul anxietatii si al atacurilor de panica cu acupunctura Avantajele Retelei de Policlinici din orasul medical pentru abonati Cum alegi crema cu SPF potrivita pentru tipul tau de piele 11 plante si condimente care amelioreaza simptomele artritei reumatoide Polimialgia reumatica, definitie, clinica, diagnostic, tratament Sangerarea uterina de natura functionala Relatia dintre artrita psoriazica si psoriazis Pneumonia nozocomiala Efectele diabetului asupra organismului - bolile cardiovasculare