Ranile care nu se vindeca: o suferinta fara speranta?

Publicat: 18 Septembrie 2012 | Actualizat: 27 Mai 2020

Generalitati


Ulcerul varicos, escarele si piciorul diabetic sunt cele mai frecvente tipuri de rani cronice, afectand peste 1 milion de romani.

Mai mult decat o problema marginala de sanatate, ranile cronice presupun deseori dureri persistente, risc constant de infectii, limitarea activitatilor zilnice pana la imobilitate, vizite interminabile la medic si costuri ridicate, neputinta, depresie etc.

Orice rana care nu raspunde la tratament si nu se vindeca in decurs de 6 saptamani, este considerata a fi o rana cronica.
Spre deosebire de ranile acute (taieturi, arsuri) care sunt provocate de factori externi si se vindeca in decurs de 2-4 saptamani, ranile cronice sunt intretinute de o afectiune primara a organismului, care se interpune mecanismului natural de vindecare si impiedica inchiderea ranii.

Printre bolile principale care, netratate corespunzator, favorizeaza aparitia si intretin ranile cronice, se numara diabetul, bolile venoase sau arteriale (de ex. insuficienta venoasa cronica), imobilizarea prelungita (ca urmare a unui accident rutier, AVC, etc.)

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Metode vechi si noi in tratamentul ranilor cronice

Lipsa fondurilor in spitalele de stat limiteaza deseori accesul pacientilor la tratamente de ultima generatie, personalul medical fiind nevoit sa recurga la metodele traditionale: in cazul ranilor cronice acestea sunt apa oxigenata sau cloramina pentru curatarea ranii, preparate pe baza de nitrat de argint, acid boric, hidrocortizon, etc. pentru tratamentul efectiv.

Desi aparent economice, metodele traditionale necesita un tratament de lunga durata, ducand in final la costuri insemnate. Mai ingrijorator insa este faptul ca, in mare parte din cazuri, aceste tratamente nu dau rezultatele scontate, ranile trenand si prelungind suferinta pacientului, deseori pe parcursul mai multor ani. Nu de putine ori ultima „solutie” ramane amputarea membrului cu consecintele cunoscute.

In ultimii ani, abordarile terapeutice s-au diversificat, la ora actuala existand si in Romania metode neinvazive si nedureroase, care asigura o rata de vindecare mult mai ridicata decat tratamentul traditional. Poate cea mai cunoscuta si accesibila este metoda bazata pe pansamente moderne, hidroactive.

Fata de metodele conventionale, acest tratament creste substantial confortul pacientului prin atenuarea durerii la nivelul ranii atat in momentul schimbului de pansament (pansamentele nu se lipesc de rana si nu provoaca durere la indepartarea lor) cat si pe parcursul mentinerii lor pe rana. Pe langa eficienta terapeutica incontestabila, pansamentele sunt usor de aplicat, permitand efectuarea tratamentului ambulator sau la domiciliul pacientului. Deseori, dupa un prim consult medical si alegerea pansamentului adecvat, tratamentul poate fi continuat de catre un apartinator sub supravegherea regulata a unui cadru medical.

Ai o rana care nu se vindeca? Cauta solutia potrivita in Farmaciile DONA!

Afla mai multe informatii despre tratamentul modern al ranilor cronice vizitand, in perioada 17 septembrie – 25 noiembrie 2012, Farmaciile DONA.

Solicita detalii de la specialisti despre tratamentul modern al ranilor cu vindecare intarziata, cere sfaturi de ingrijire si preventie si informeaza-te despre avantajele pansamentelor moderne:

- Timp de vindecare semnificativ redus

- Lipsa /diminuarea durerii

- Reducerea frecventei de pansare

- Scaderea semnificativa a ratei infectiilor si a riscului de recontaminare


In plus, la achizitionarea de pansamente moderne de cel putin 30 de RON, primesti gratuit o fasa elastica de fixare a pansamentelor Peha Crepp.*
*Promotia valabila doar in Farmaciile DONA


Pentru a consulta programul de campanie si lista Farmaciilor DONA implicate, accesati site-ul /www.hartmann.ro

O campanie Hartmann si Farmaciile Dona


Email
Clinici
recomandate
Servicii
specializate

Senzatie de picioare grele? Senzatie de picioare grele?

5 manageri de top din Romania iesiti din tipare5 manageri de top din Romania iesiti din tipare

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Psihoterapia aduce la suprafata copilul din noi insine

Cum protejam ochii de lumina albastra a ecranelor

De ce este atat de importanta Vitamina D3 pentru organism?

5 Recomandari in caz de diaree acuta, indiferent de cauza ei - inclusiv virala ( COVID 19)

Tristetea nu inseamna depresie!

Pierderea unei sarcini