Hipertensiunea arteriala trebuie luata in serios

Publicat: 10 Aprilie 2013 | Actualizat: 10 Aprilie 2013
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Hipertensiunea arteriala este o conditie periculoasa, intrucat majoritatea oamenilor care o experimenteaza nu are niciun simptom care sa semnaleze prezenta acesteia.

Din aceasta cauza, unii bolnavi nu iau masurile necesare, nu urmeaza tratament medicamentos si nu fac schimbari ale stilului de viata, esentiale pentru imbunatatirea starii lor de sanatate.

Ignorarea hipertensiunii arteriale poate reprezenta un risc major pentru sanatate

Fara tratamentul specific pentru hipertensiunea arteriala, starea de sanatate a unei persoane s-ar putea agrava, aspect ce ar putea implica

- aparitia unui accident vascular cerebral - acesta are loc atunci cand tensiunea crescuta necesita slabirea si sangerarea vaselor de sange de la nivelul creierului. Hipertensiunea arteriala poate provoca formarea cheagurilor de sange care pot bloca o artera si ar putea conduce la un accident vascular cerebral.

- rigidizarea arterelor - hipertensiunea arteriala este o cauza principala de ateroscleroza sau rigidizare a arterelor. Cand se intampla acest lucru, anumite organe - in mod special inima si rinichii - vor fi suprasolicitate, fapt ce va pune in pericol starea generala de sanatate a unei persoane.

- lezarea rinichilor - hipertensiunea poate cauza ingrosarea si ingustarea vaselor de sange care alimenteaza rinichii cu sange. Ca urmare, rinichii nu mai functioneaza si nu mai filtreaza eficient deseurile din sange. Rezultatul poate fi insuficienta renala.

- infarctul miorcardic si insuficienta cardiaca congestiva - hipertensiunea arteriala este principala cauza a bolilor cardiovasculare.

- deteriorarea vederii - hipertensiunea arteriala poate determina ruperea si sangerarea vaselor de sange localizate in spatele ochilor. De-a lungul timpului, vederea se poate estompa si ar putea sa apara riscul de orbire.

- disfunctia erectila - aproximativ doua treimi din barbatii care au hipertensiune arteriala au si disfunctii sexuale, inclusiv probleme cu mentinerea sau obtinerea unei erectii.

Tratamentul hipertensiunii

In cazul celor mai multi dintre oameni, tratamentul hipertensiunii poate controla conditia si intazia sau impiedica oricare din complicatiile descrise mai sus. Modificarea stilului de viata poate preintampina declansarea hipertensiunii arteriale, mai ales daca sunt prezenti si o serie de factori de risc.

In urma unui plan de tratament, medicul va colabora impreuna cu dvs. pentru a se ajunge la o valoare normala a tensiunii arteriale. In cazul in care tensiunea arteriala ridicata nu revine la normal prin respectarea unei diete adecvate, specialistul poate prescrie un tratament medicamentos. Printre beneficiile tratarii hipertensiunii arteriale se numara

- pierderea in greutate
- nivel mai bun de rezistenta la exercitiile fizice
- stare mai buna de sanatate atat a inimii, cat si a organismului.

Chiar daca hipertensiunea arteriala in sine nu are simptome evidente pe care sa le puteti simti imediat, tratamentul acestei afectiuni determina aparitia unor beneficii pe care le puteti simti aproape imediat.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Centrul Medical Profilaxia
Tel: 0727165206
Timisoara, Str. Drubeta Nr.97
Sante Vera-Med
Tel: 723263950
Bucuresti, Str Smaranda Braescu 47A Bloc T1 Apt 4 Interfon 4OK Nivel 0

Medici

medic specialist Popa Radu
Cardiologie - Clinica SPERANȚA Craiova
Craiova, 0771493887
medic primar Andronescu Anna-Maria
Medicina interna - Evomed
Bucuresti, 0740077337

Servicii si oferte medicale

Email
Clinici
recomandate
Medici
recomandati
Servicii
specializate

Prostagood pentru prostatita acuta si cronicaProstagood pentru prostatita acuta si cronica

Citeste si despre:

Arginina mentine inima puternica

Bolile renale cronice

Adevar si mit despre apa

Stress

Medicina functionala, sprijin eficient pentru pacientii oncologici

Tu ai grija de sanatatea rinichilor tai?

Ofera libertate respiratiei sale

Cum puteti ajuta persoanele cu cancer la san

Medicatia anxiolitica – tipuri, indicatii si efecte adverse

Aspectul parului: indicii ale starii de sanatate

Principalii factori de risc in aparitia aterosclerozei

Sapte tipuri de durere care nu ar trebui ignorate