Paine cu dovlecei

Actualizat: 09 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Painea cu dovlecei este un preparat usor de digerat, savuros si sigur pentru consum in duodenita.

Nu consumati preparatul imediat dupa coacere, mai asteptati 2-3 ore, astfel incat sa nu riscati declansarea disconfortului digestiv.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Amestecati faina cu urmatoarele patru ingrediente (pana la bicarbonatul de sodiu) si, separat, combinati uleiul de rapita cu coaja de lamaie, esenta de vanilie, zaharul si oul batut.
  2. Adaugati dovlecelul si amestecati compozitia cu mixul de faina.
  3. La final, incorporati nuca maruntita in aluatul obtinut.
  4. Turnati coca in doua tavi de chec unse cu putin ulei de masline.
  5. Coaceti painea la temperatura ridicata timp de o ora, o ora si un sfert.
  6. Lasati-o la racit pe un gratar cel putin 2-3 ore inainte de consum!

Citeste si despre:

Cum sa preparati un sandwich sanatos Detoxifiere naturala de primavara Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara Dieta pe timp de vara Fibrele si bolile diverticulare Alimente sanatoase care va ajuta sa castigati in greutate Dieta Dukan Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Dieta de 4 zile Ce sa mancati cand suferiti de diaree Alimente bogate in fibre Dieta Dukan - principii si etape Cum sa urmati corect un regim alimentar vegetarian Combateti oboseala prin alimentatie Alimente care dau dependenta
Cere sfatul medicului ×