Homeopatie. Rinita, raceala si starile gripale.

Publicat: 02 Martie 2016 | Actualizat: 19 Mai 2017

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Pornind de la definitia din dictionarul explicativ al limbii romane, rinita este o inflamatie acuta sau cronica a mucoasei nazale, de origine infectioasa sau alergica, popular fiind cunoscuta ca guturai sau coriza. Cuvantul isi are originile in limba franceza, „rhinite”.

In fapt, banala rinita acuta, numita coriza sau guturai, este o inflamatie acuta de tip cataral a mucoasei nazale. Agentii etiologici sunt de natura virala.
Transmiterea acestui virus se face prin contact direct si aerogen : infectia ramane localizata in mucoasa naso-faringiana si prin multiplicarile virale se produc distrugeri celulare care favorizeaza suprainfectia bacteriana.

Stiati ca 15.000.000 este numarul de consultatii medicale anuale aferente unei raceli?

Stiati ca, in medie, copiii de la 6 luni pana la 7 ani sunt afectati de 6-8 rinite sau raceli pe an?

Factorii predispozanti pentru guturai sau rinita acuta sunt : frigul, poluarea atmosferica, expunerea in medii aglomerate, obstructia nazala, oboseala fizica si psihica, alcoolismul, tabagismul sau malnutritia. Aceasta debuteaza cu indispozitie, senzatie de frig, oboseala, cefalee, uscaciunea foselor si epifaringelui, prurit nazal, stranut, obstructie nazala. Ulterior apar rinoreea seroasa, lacrimare, uneori hipoacuzie si epistaxis (sangerarea nazala).

In perioada de stare apare rinoreea mucopurulenta si obiectiv se constata congestia si hipertrofia mucoasei nazale cu prezenta de secretii abundente pe planseul foselor nazale.

Evolutia este de obicei spre vindecare in 9 - 12 zile.boironboiron

Rar pot aparea complicatii auriculare, sinuzale, oculare (conjunctivite), faringiene, traheobronsice.

Homeopatia este o solutie interesanta pentru a ne ajuta corpul inspre vindecare.
Expresie a unei reactii de aparare naturala a organismului pentru a prinde un virus care ne invadeaza corpul prin mucoasa nazala , homeopatia, cu ajutorul a felurite medicamente homeopatice, va poate insoti in diferitele etape ale racelii.

Impotriva nasului care curge, nasului infundat si febrei, puteti recurge la un tratament, cum ar fi cel cu medicamente homeopatice. La primele simptome, discutati cu doctorul sau farmacistul dumneavoastra care va vor sfatui care tratament homeopatic poate fi potrivit pentru simptomele prezentate.

Medicul poate prescrie, de asemenea, un tratament pentru a reduce urmarile oricarei forme de rinita. Tratamentul homeopatic in aceste afectiuni prezinta o eficacitate demonstrata de studii clinice, nu sunt inregistrate efecte secundare si nu interactioneaza cu alte medicamente, nu provoaca somnolenta si nu provoaca uscarea mucoasei bucale.

„Medicina este una si indivizibila. Ea exista, deoarece Hippocrate a facut din ea un domeniu, o profesie alimentata de umanism, stiinta si etica. Medicamentele homeopatice sunt printre solutiile disponibile in zilele noastre profesionistilor din domeniul sanatatii.

Ele reprezinta acum aproximativ 0,1% din piata medicamentelor la nivel mondial si mai bine de 400. 000 de medici le folosesc zilnic.
Ca laborator homeopatic responsabil, cautam sa punem la dispozitia profesionistilor din domeniul sanatatii si a pacientilor, medicamente eficiente care nu sunt iatrogene, sau cu alte cuvinte, fara toxicitate.

Homeopatia ofera raspunsuri concrete, uneori unice, in multe domenii: infectii ORL, dureri in timpul sarcinii, stres, simptome de gripa, boli cronice, tulburari de somn, alergii sezoniere, etc.” – Christian Boiron, Director General al Laboratoarelor BOIRON.
Autor: Dr. Traian MARINESCU


Email

Energie in fiecare zitEnergie in fiecare zit

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Tratamentul artrozei cu acid hialuronic

Numarul varstnicilor cu COVID-19 creste in Europa, inclusiv in Romania

Cum sa faci fata incertitudinii in pandemie

Cand devin atacurile de panica o problema? Esentialul despre tulburarea de panica

Incearca aceste suplimente naturale pentru un somn odihnitor!

De ce este vitamina D3 atat de importanta pentru sanatate?

Romania este pe locul 2 in Europa la mortalitatea COVID-19

Parasites – in lupta cu parazitii

Asociatia Pro Consumatori: Una din 5 masti folosite de romani este masca fashion. Protejeaza sau nu impotriva COVID-19?

Masca devine obligatorie si in spatiile deschise!