Anticorpi monoclonali, eficienti in neutralizarea virusurilor gripei sezoniere si aviare

Publicat: 24 Februarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetatori de la mai multe institute medicale americane au identificat anticorpi monoclonali umani eficienti in neutralizarea virusurilor gripelor sezoniere si gripei aviare, potrivit unui studiu publicat in revista Nature Structural and Molecular Biology.

Unul dintre avantajele acestui anticorp specific uman este ca poate fi cu usurinta produs si stocat sub forma de pilule. in cazul unei pandemii, anticorpii pot fi utilizati impreuna cu medicamentele antivirale, pana va fi disponibil un vaccin eficient. Producerea unui nou vaccin antigripal dureaza intre sase si noua luni, prin metodele conventionale, spun cercetatorii de la Dana-Farber Cancer Institute, Burnham Institute for Medical Research si de la Centers for Disease Control and Prevention.

"Sunt foarte bine stabilite cazurile in care anticorpii monoclonali umani pot fi utilizati strategic atat pentru prevenirea cat si pentru tratamentul timpuriu al gripei. Persoanele cu risc, precum personalul medical, membrii familiei celui bolnav, dar si pacientii al caror organism nu poate produce anticorpi din cauza unor afectiuni preexistente, pot beneficia de aceasta noua terapie", sustine prof. dr. Wayne A. Marasco de la Facultatea de Medicina Harvard.

Vaccinarea este cea mai buna metoda impotriva gripelor, altfel vinovate de moartea a peste 250.000 de persoane anual pe glob.

In cazul gripei aviare, vaccinurile anti H5N1 sunt promitatoare, dar niciunul nu acopera o gama larga de tulpini de virus gripal H5N1. Medicatia antivirala este de electie in aceste cazuri, dar are eficacitate limitata daca este administrata peste 24+48 de ore de la debut.


Citeste si despre:

Vitamina C - de ajutor impotriva COVID-19 sau poate face mai mult rau? Imunoterapia oncologica moderna in tratarea cancerelor solide la pacientii adulti Imunodeficienta comuna variabila Lupusul – boala autoimuna Un nou agent terapeutic biologic mai eficient decat etanercept in tratamentul psorizisului in placi Psoriazis - o noua optiune terapeutica Informatii esentiale despre transplantul de organe Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Limfoame asociate cu SIDA – Tratament Purpura trombocitopenica imuna Medicamentul - extras din Legea privind reforma in domeniul sanatatii Leucemia mieloida acuta la copii si alte malignitati mieloide Malaria Recuperarea in scleroza multipla Boli oportuniste in HIV: limfomul non - Hodgkin
Cere sfatul medicului ×