Vaccin antigripal sub forma de spray nazal

Publicat: 20 Februarie 2007

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.


In cazul gripei vaccinul sub forma de spray nazal este mai eficient decat vaccinul clasic prin injectie in brat.
Un studiu la nivel global realizat de producatorul vaccinului spray, MedImmune Inc, a aratat ca acesta reduce aparitia gripei in mai mult de 55% din cazuri fata de vaccinul traditional.
La acest studiu au participat aproximativ 8000 de copii cu varste cuprinse intre 6 luni si 5 ani. Pentru majoritatea copiilor vaccinul nazal este mai bun decat cel clasic. Insa nu este la fel de bun pentru toti. FluMist, vaccinul nazal, este recomandat celor cu varste intre 5 si 50 de ani. Dar pe baza rezultatelor acestui ultim studiu, s-a solicitat aprobarea utilizarii vaccinului sub forma de spray nazal si pentru copii cu varste cuprinse intre 1 si 5 ani care nu au avut antecedente de astm sau alte probleme respiratorii.
Pentru copiii de pana la 1 an nu s-a cerut insa aprobarea. In cadrul studiului, copiii cu varste intre 6 luni si 1 an au avut mai multe probleme de sanatate in urmatoarele 6 luni dupa administrarea vaccinului nazal decat cei carora li s-a administrat vaccinul clasic.
Autorii cercetarii sustin ca in cazul copiilor sub un an trebuie efectuate cercetari suplimentare pentru a se determina efectul vaccinului.
Vaccinul traditional pentru gripa, utilizat de peste 50 de ani, este facut din virusi gripali morti, in timp ce FluMist contine virusi vii, dar slabiti.
Ambele vaccinuri stimuleaza organismul sa faca anticorpi, cel traditional in sange, iar sprayul nazal in sange si in nas. Marea diferenta este inducerea anticorpilor la nivelul nasului, deoarece nasul este fereastra prin care intra in organism virusii.
Deci, in afara cazurilor de astm si dificultati respiratorii la copiii de pana la 5 ani, vaccinul pare sa aibe rezultate bune. Cercetarile continua pentru a stabili exact conditiile in care vaccinul poate fi administrat si celor foate mici fara a avea efecte adverse.


Email

De ce apar tulburari ale circulatiei venoase?De ce apar tulburari ale circulatiei venoase?

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Riscurile si beneficiile vaccinului antigripal

Cand trebuie facut vaccinul antigripal?

Gripa la copii

Cum sa preveniti crizele de astm cauzate de gripa si raceala

Raceala si gripa - simptome detaliate

Zincul - aliatul tau in lupta cu raceala si gripa

Ce nu stiai despre Propolis si Vitamina C – scurt istoric

Beneficiile cremelor anticelulitice

Ce vaccinuri sunt necesare adultilor

Sfaturi pentru o toamna sanatoasa: imunitate, alimentatie, dieta

Tot ce trebuie sa stiti despre gripa

Boli de sezon (gripa, laringita, sinuzita, bronsita, pneumonia)

Sindroame gripale