Metode de rejuvenare si revitalizare – peelingul chimic profund cu PRX T33

Actualizat: 26 Noiembrie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Dr.  Monica Popescu
Consultant medical:

Dr. Monica Popescu
Medic Specialist Dermatocosmetica si Dermatovenerologie

PriMed Bucuresti

Ce este peelingul chimic


Peelingul chimic este o procedura cosmetica neinvaziva ce are rolul de a imbunatati aspectul pielii si consta in aplicarea unei solutii chimice pe zonele tratate, pentru a indeparta straturile superioare. Aceasta tehnica de rejuvenare si revitalizare este folosita pentru a imbunatati aspectul pielii de pe fata, gat sau maini.

Tipuri de peeling

• Peeling superficial. Tratamentul este utilizat pentru a imbunatati aspectul tenului depigmentat, dar si pentru a oferi un aspect mai tanar fetei, gatului, pieptului sau mainilor. In acest caz se folosesc acizi alfa-hidroxi sau alti acizi slabi pentru a penetra doar stratul superficial al pielii cu scopul de a-l exfolia usor. Pentru a obtine rezultate optime, se recomanda a se repeta la intervale de 3-6 saptamani.

• Peeling mediu. In acest caz substantele chimice utilizate sunt acidul glicolic sau acidul tricloracetic ce au rolul de a penetra atat stratul superficial, cat si stratul mijlociu al pielii, eliminand celulele deteriorate. Acest tip de peeling trateaza petele de pe piele cauzate de procesul de imbatranire, liniile fine, ridurile, pistruii si decolorarea moderata a pielii.

• Peeling profund
. Acest tratament utilizeaza acidul tricloracetic sau fenolului pentru a patrunde adanc in stratul mijlociu al pielii. Tratamentul elimina petele cauzate de procesul de imbatranire, ridurile, pistruii si cicatricile superficiale. Procedura contribuie vizibil la o imbunatatire importanta a aspectului pielii.

Un tratament de peeling profund, foarte folosit in ultima perioada, fara frosting, fara exfoliere, fara fotosensibilizare, este peelingul cu PRX T33. Solutia chimica folosita in acest tratament este un gel inovator ce combina TCA 33% (acid tricloracetic) acid kojic si peroxid de hidrogen H2O2, ce stimuleaza formarea de colagen nou in piele cu efect de biorevitalizare si regenerare. Tratamentul complet consta in efectuarea a 5 sedinte.

Cum functioneaza?

Tratamentul este mai putin agresiv decat peelingul cu TCA, a carui varianta imbunatatita contine 3 ingrediente:

• Acid Tricloracetic 33%. Stimuleaza cresterea fibroblastilor din piele, avand in acelasi timp un efect antiinflamator si curatand porii de grasime acumulata, resturi de cosmetice, microparticule de praf.

• Peroxid de hidrogen 3% - are un puternic efect antiseptic, promoveaza eliberarea unei mari cantitati de oxigen curata pielea.

• Acid kojic – principalul avantaj este cresterea luminozitatii pielii. Compozitia chimica a acestui acid suprima productia de melanina. Initial era utilizat pentru eliminarea pistruilor si hiperpigmentarii.

Acest tip de peeling are numeroase avantaje, printre care se numara faptul ca nu provoaca arsura sau eritem, nu necesita descuamare cutanata postprocedura sau perioada de recuperare, poate fi efectuat in orice anotimp, inclusiv vara si se poate realiza combinat cu alte proceduri estetice (mezoterapie,microneedeling, terapie cu plasma imbogatita cu trombocite)

Este recomandat ca dupa procedura pielea sa fie bine hidratata de 2-3 ori/zi.

Peelingul cu PRX T33 este recomandat atat barbatilor cat si femeilor in tratatea anumitor afectiuni dermatologice, precum:

• Acnee – pielea devine mai fina prin eliminarea punctelor negre si a cosurilor

• Pierderea fermitatii pielii de pe fata si decolteu

• Cicatrice acneice post inflamatorii

• Cicatrice atrofice

• Melasma si hiperpigmentarea pielii

• Hiperkeratoza tenului

• Preventia si tratamentul imbatranirii

• Vergeturi

Acesta are si contraindicatii, anume, nu este recomandat daca:

• Sunteti insarcinata sau alaptati

• Aveti alergie la unul din componente

• Aveti rani sau pustule faciale

• Suferiti de maladii infectioase sau virale (herpes)

Sectiune sustinuta de: Advertisement

Citeste si despre:

Tratamentul arsurilor chimice Ce trebuie sa stiti inainte de efectuarea unei interventii estetice Microdermabraziunea Cele mai bune sfaturi pentru a evita imbatranirea pielii Top 5 sfaturi anti-imbatranire ale dermatologilor Dermabraziunea Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Manichiura permanenta si semipermanenta: sfaturi pentru unghii sanatoase Proceduri cosmetice: liftingul facial Proceduri cosmetice: tratamentul pielii imbatranite Frumusetea: intrebari si raspunsuri Vergeturile Remodelarea cutanata cu ajutorul laserului Cauze care determina aparitia verucilor
Cere sfatul medicului ×