Acupunctura cosmetica

Publicat: 05 Septembrie 2014 | Actualizat: 12 Noiembrie 2018
Consultant: Dr. Octavian Sbarna
Acuptunctor

Generalitati


Acupunctura este un domeniu in crestere in occident si interesul pentru ce poate ea sa faca este din ce in ce mai mare.

Din ce in ce mai multe studii stiintifice atesta abilitatile acupuncturii de a rezolva un numar mare de probleme de sanatate.

Putini insa stiu ca ea poate fi folosita si in domeniul afectiunilor dermatologice, cosmetice si chiar estetice.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Abordarea diferita orient vs occident

In occident, problemele dermatologice in mare parte au cauze necunoscute. Tratamentul acneei, celulitei, ridurilor, pielii lipsita de tonus si imbatranita fie nu beneficiaza de tratament, fie au parte de un tratament cu medicamente care genereaza o serie de efecte secundare foarte neplacute.

Dar de cele mai multe ori sunt neglijate ca fiind niste afectiuni "nemedicale", oarecum nedemn de luat in serios. Industria frumusetii in schimb a capitalizat din plin in aceste domenii, inventand fel de fel de creme si solutii si aparate care sa amelioreze aceste afectiuni.

Ce beneficii are acupunctura in acest domeniu? Ca in orice alt domeniu legat de sanatate, acupunctura ajuta mijloacele de autoreparare si autovindecare ale organismului sa se puna in miscare si sa readuca corpul la starea de sanatate pe care ar trebui sa o aiba. Fara medicamente, fara creme, fara efecte secundare.

Ce se poate rezolva si cum functioneaza

Cu acupunctura se pot trata cu succes acneea, celulita, lipoamele, unele riduri, se poate imbunatati tonusul pielii si are efecte benefice in aproape orice afectiune a pielii.

Pacientul beneficiaza nu doar de ameliorarea problemei prin cum se manifesta ea in exterior, dar si de eliminarea cauzei care a dus la formarea problemei, astfel incat rezolvarea sa fie durabila in timp.

Pielea capata vitalitate, fermitate, tonusul ei este vizibil crescut, denivelarile si neomogenitatile de culoare si textura se estompeaza.

Fluxul sangvin in zona creste si zona se simte cum se incalzeste. Pacientii raporteaza pe langa o stare de bine si o senzatie placuta locala si o usurare a zonei. De exemplu in cazul tratamentului celulitei, pe membrul inferior se simte de obicei si o senzatie de usurare a piciorului.

Concluzii

Iata deci inca o arma importanta in lupta cu afectiunile dermatologice, cosmetice si chiar estetice. Acupunctura cosmetica este un domeniu in care exista deja multi specialisti in occident. Este timpul sa aflam si noi de ea si minunatiile ei!


Email

Asigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidantAsigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidant

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Alergiile

Informatii esentiale despre sindromul Sjogren

Este eficienta stimularea sistemului imunitar?

Stresat? Iata ce trebuie sa stii despre stres si cum il poti combate in mod natural!

De ce este atat de importanta Vitamina D3 pentru organism?

Cancerul de piele sau melanomul

Argiroza: simptome, cauze si tratament