Protejeaza-ti ficatul cu remedii naturale!

Actualizat: 01 Aprilie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ficatul- remarcabilul organ cu proprietati de regenerare si de reintinerire a celulelor distruse de o anumita boala sau o leziune. Ficatul realizeaza multiple sarcini esentiale, dintre care detoxifierea organismului, sinteza proteinelor si productia de substante chimice care ajuta la digerarea alimentelor.

Cea mai importanta functie a ficatului este detoxifierea sangelui de substantele nocive, precum: alcoolul, tutunul, produsele de infrumusetare si alimentele procesate si prajite consumate in cantitati mari. Sunt si alte cateva substante chimice greu de evitat precum poluarea, medicamentele prescrise, virusurile.

Ficatul necesita cantitati mari de micronutrienti precum vitamine, minerale, antioxidanti, pentru efectuarea proceselor specifice. Daca ficatul este obosit, acesta lasa sa treaca in sange substante netransformate, toxine si bacterii nocive, care ne imbolnavesc organismul.

Ce dauneaza ficatului?

• Excesul de zahar- este daunator nu doar pentru dinti, dar si pentru ficat. Ficatul foloseste un tip de zahar, numit fructoza, pentru a produce grasime. Excesul de zahar rafinat acumuleaza multa grasime si poate duce la boli hepatice. Studii recente arata ca zaharul poate fi la fel de daunator pentru ficat precum alcoolul astfel, este bine sa evitam alimentele cu zahar adaugat.

• Surplusul de grasime- se poate acumula in celulele hepatice si poate duce la boala ficatului gras non- alcoolic, astfel ca ficatul se mareste.

• Prea multa vitamina A- Vitamina A se obtine din fructe si legume proaspete, in special din cele rosii, portocalii si galbene. Insa, suplimentarea cu doze mari de vitamina A poate cauza probleme pentru ficat. Este recomandat sa consultati medicul inainte de a lua suplimente cu Vitamina A.

• Alcoolul in exces- impiedica activitatea normala de detoxifiere a ficatului, blocheaza arderea si eliminarea grasimilor din corp.

• Bauturile racoritoare- persoanele care beau multe bauturi racoritoare sunt mai predispuse sa faca boala ficatului gras non-alcoolic, conform unor studii recente.

• Supradoza de paracetamol- Banalul paracetamol pe care il luam pentru raceala sau pentru dureri de dinti este foarte periculos. Se ajunge la supradozaj intrucat este considerat lipsit de contraindicatii sau efecte adverse. in cantitai mari, medicamentul produce „ruperea” celulelor din ficat, denumita citoliza hepatica.

• Grasimile trans. Sunt utilizate in industria alimentara pentru a prelungi perioada de valabilitate a unui produs (pe eticheta produsului scrie "hidrogenat", "trans" i "parial hidrogenat"). Evitati margarina, sosurile, cremele, produsele pentru patiserie, cofetarie, foietajele care contin grasimi trans. Acestea sunt foarte periculoase caci pot favoriza apariia unor dezechilibre ale metabolismului hepatic daca sunt consumate pe termen lung.

Incearca remedii naturale pentru regenerarea si protectia ficatului

Extractul de curcumin imbunatateste activitatea ficatului, avand efecte benefice asupra capacitatii acestuia de a detoxifia chimicalele xenobiotice (compusi chimici care se gasesc in organism, dar care nu sunt produsi de catre acesta). Curcuminoidele din extractul de Curcumin contribuie la reducerea inflamatiei si volumul ficatului si neutralizeaza actiunea toxinelor asupra celulelor hepatice.

Armurariul- Este o planta cu efecte remarcabile in ceea ce priveste detoxifierea la nivel hepatic si sangvin. Studiile au aratat imbunatatiri ale functiei hepatice la persoanele cu afectiuni ale ficatului, ajutand astfel la refacerea leziunilor hepatice. Compusul activ din Armurariu, Silimarina, impiedica atasarea toxinelor de celulele hepatice si este un puternic antioxidant, eliminand radicalii liberi.

Schizandra este o planta „adaptogena” care creste rezistenta la boli si stres, creste energia, performanta si rezistenta fizica. Este o planta ale carei fructe au toate cele cinci arome la un loc: dulce, sarat, acru, amar si iute. Extractul din fructele de schizandra este un bun antioxidant avand un efect remarcabil in procesul de detoxifiere si protejare a ficatului.

Anghinarea stimuleaza secretia de bila, care ajuta la eliminarea toxinelor daunatoare din ficat. Contribuie si la protejarea ficatului, la regenerarea tesuturilor si stimuleaza procesul de refacere al celulelor ficatului.

Brusturele este inca un remediu eficient pentru mentinerea sanatatii ficatului. Extractul de brusture este bogat in fier, calciu si vitamina C, stimuland fluxul biliar, protejeaza si tonifica ficatul. Acesta are proprietati antioxidante, protejand ficatul de stresul oxidativ.

Hepato+ Curcumin95 pentru regenerare hepatica

Hepato+ Curcumin are o formula cu 9 extracte cu actiune intensa de regenerare hepato- celulara cu efect de neutralizare a radicalilor liberi si detoxifiere a ficatului.

Asocierea de Curcumin+ 95 C3 Complex cu Silimarina si Silibina extrase din Armurariu, Schizandra, Anghinare, Cicoare, Brusture, Sunatoare, Lemn dulce si Piper negru, asigura eliminarea toxinelor din ficat, formarea de hepatocite noi si inhiba leziunile hepatice cauzate de bolile hepatice cronice.
• protejeaza si detoxifica celulele ficatului
• stimuleaza activitatea macrofagelor, a celulelor T si a factorului de necroza tumorala
• antiseptic
• stimuleaza secreia biliara
• diuretic

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Nutritia pe timpul verii 10 lucruri pe care nu le stiati despre colesterol Gripa - cum separam mitul de adevar Kava Kava - beneficii, efecte adverse si administrare Sfaturi utile pentru calatorii…exotice! Cand sunt necesare suplimentele pentru ficat? Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Alimente daunatoare ficatului. Alternative sanatoase Detoxifierea ficatului - necesitate sau capriciu? Cum sa previi bolile de ficat Insuficienta hepatica si leziuni ale ficatului - semne si simptome Ficatul si caile biliare - riscul unei patologii hepatice Anatomia si functiile ficatului
Cere sfatul medicului ×