Hemangiomul hepatic

Publicat: 25 Iunie 2007 | Actualizat: 12 Noiembrie 2012
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Hemangiomul cavernos este cel mai frecvent neoplasm (tumora) benign a ficatului, care de cele mai multe ori este decelat intamplator, de regula atunci cand se efectueaza o manevra imagistica abdominala, pentru simptome fara legatura sau in timpul unei interventii chirurgicale.

Hemangioamele, de regula se intalnesc la femei in urma tratamentului cu anticonceptionale orale, prevalenta in populatia generala este cuprinsa intre 0,7-0,5%.
Hemangiomul se caracterizeaza printr-o leziune vasculara, care de obicei este asimptomatica si trebuie diferentiata de alte leziuni hepatice inlocuitoare de spatiu.

De obicei, diagnosticul de certitudine se realizeaza in urma efectuarii rezonantei magnetice nucleare sau prin tomografie computerizata amplificata prin contrast, scintigrafie cu hematii marcate sau angiografie hepatica. Biopsia cu ac subtire este uneori necesara pentru diagnosticul diferential al acestor leziuni si nu se asociaza cu un risc crescut de sangerare.

Tratament

Hemangioamele cavernoase rareori necesita tratament. Ele trebuie indepartate numai daca sunt mari si produc un efect de masa (compresiune). Hemoragia este rara, iar transformarea maligna nu apare.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Centrul Medical Panduri
Tel: 0219901
Bucuresti, Clinica Panduri: Str. Ioan Athanasiu Nr.34 Clinica Arcul De Triumf:...
Clinicile Ritmico
Tel: 0040219966
Focsani, Bulevardul Unirii 45
Email
Clinici
recomandate

Vitoral B12 spray oral - Puful tau de vitalitate! Facil de administrat, cu gust placut de cirese!Vitoral B12 spray oral - Puful tau de vitalitate! Facil de administrat, cu gust placut de cirese!

Citeste si despre:

Afectiunile hepatice

Cancerul hepatic

Chistul hidatic hepatic, boala cu multiple complicatii

Tumorile hepatice

Ce este mierea albastra? Afla misterul acesteia de la un cercetator roman cu experienta

Opreste rapid diareea acuta si intareste sistemul de aparare al intestinului

Vitamina E si rolul ei in fertilitate

Sindromul Kasabach - Merritt

Durerea abdominala

Semnele din nastere

Splina – localizare si patologii

Terminologie in domeniul oncologiei