Terapia cu aerosoli marini

Actualizat: 29 Mai 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Terapia cu aerosoli are la baza inhalarea vaporilor si a fost utilizata prima data in anul 1929 in Anglia. Acest tip de terapie aduce o multime de beneficii pentru sistemul respirator precum si asupra sistemului imunitar.

Aerosolii marini se afla in zona digurilor, in locul unde se sparg valurile. Acestia constituie principalul motiv pentru care parintii isi duc copiii la mare. Explicatia consta in aceea ca parintele isi doreste sa intareasca imunitatea copilului si sa reduca numarul de episoade de raceala, gripa, bronsite pe care cel mic le face anual la gradinita sau la scoala.

Aerosolii marini contin clorura de sodiu, iod, brom, magneziu inclusiv calciu. O sesiune care sa cuprinda 10-20 zile de aerosoli, pe malul marii, reuseste sa intareasca sistemul imunitar, sa stimuleze organismul si sa elibereze cortizol, adica exact hormonul responsabil sa stopeze inflamatiile de la nivelul bronhiilor.

Exista si aerosoli artificiali realizati cu ajutorul dispozitivelor medicale (nebulizator).

Insa, utilizarea aerosolilor artificiali se realizeaza numai la recomandarea medicilor deoarece acest tip de terapie se realizeaza in combinatie cu anumite substante medicamentoase care ajung in caile respiratorii.

Care este rolul aerosolilor marini

Aerosolii au rolul de a trata afectiuni din sfera ORL, mai exact curata si insanatosesc caile respiratorii. In plus, sunt o metoda utila in cazul existentei unui astm bronsic sau a unei rinite alergice.

Mai exact, in situatia unui astm bronsic, aerosolii diminueaza, estompeaza tendinta de bronhospasm, desfunda bronhiile si fluidifica secretiile, reduc inflamatia, diminueaza tusea si o vindeca. Organismul este mult mai bine oxigenat cu ajutorul aerosolilor.

Nu in ultimul rand, depresia sau anxietatea se reduc ca intensitate si manifestari.

Aerosolii pot fi folositi si profilactic, pentru persoanele care lucreaza intr-un mediu cu pulberi si cu gaze toxice, ei avand un puternic efect antiinflamator si antialergic.

Aerosolii marini au si un puternic efect imunosupresor, de aceea sunt benefici si in boli autoimune. Iar impreuna cu soarele, fac bine in cazul unor boli precum: psoriazisul, astenia, depresia, hipotiroidia.

In consecinta, o serie de afectiuni din sfera ORL si pulmonara precum sunt bronsitele, traheitele, sinuzitele si laringitele sau amigdalitele sunt ameliorate sau tratate cu ajutorul aerosolilor marini.

Practic, prin expunerea la aerosoli, membranele mucoase sunt regenerate si organismul mentine un nivel crescut de cortizol pentru a lupta impotriva alergenilor in viata de zi cu zi. De asemenea, aerosolii ajuta la fluidizarea secretiilor bronhice si nazale.

Terapia cu aerosoli marini, tot timpul anului

Indiferent de vremea de afara, terapia cu aerosoli marini este posibila. Insa, este recomandat sa se respecte programul orar, si anume dimineata devreme si seara, dupa apusul soarelui.

Practic, sunt recomandate plimbari pe faleza, langa apa marii, plimbari de cel putin 30 de minute. Ideal este ca o cura sa dureze intre 10 si 20 de zile.

Atentie! Bolnavii de cancer sau cei care au afectiuni cardiovasculare sau tuberculoza nu au voie sa faca acest gen de terapie.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Clinica Alegria
Tel: 0770508524
Bucuresti, Str. Turnu Magurele Nr. 240-242, Bloc 1, Sector 4
Dermavital - Biorezonanta Centru German
Tel: 0213224004
Bucuresti, BRANDUSELOR 6B ETAJ 2 Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031256, București...

Citeste si despre:

Beneficiile tratamentelor cu aerosoli marini Influenta marii asupra organismului Marea, un remediu impotriva alergiilor Ce este terapia cu aerosoli Tratamentul infectiilor respiratorii acute si cronice prin terapia cu aerosoli Trateaza astmul natural cu aerosoli de sare! De ce sa alegem terapia prin inhalare (inhalatii) Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Spirulina, o comoara pentru sanatate! Inhalanti - generalitati Boli ce pot fi ameliorate la salina naturala Bronsiectazia - afectiunea cronica a sistemului respirator Emfizemul 5 cele mai comune boli ale toamnei Tratamentul fumatului Cum ne putem proteja de virozele respiratorii
Cere sfatul medicului ×