Remedii naturale pentru durerile de sinus

Actualizat: 04 Martie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Sinusurile sunt localizate in zona obrajilor, in spatele fruntii si a sprancenelor, pe fiecare parte a nasului si in spatele acestuia. Sinusurile sanatoase sunt acoperite cu un strat subtire de mucus care capteaza praful, microbii, dar si alte particule care circula in aer.

Durerile de sinusuri apar atunci cand tesutul nazal se inflameaza, fapt ce previne drenajul corespunzator al sinusurilor. Modificarea temperaturii atmosferice, alergiile, fumatul, raceala, dar si alte cauze pot determina aparitia problemelor pentru sinusuri.

Modalitati naturale pentru ameliorarea durerilor de sinus

- Respirati aer umed - Achizitionati-va un umidificator in dormitor si in alte camere, in cazul in care va petreceti mult timp in interior. Aerul uscat poate irita sinusurile, dar pastrarea umiditatii aerului va poate ajuta la reducerea congestiei. De asemenea, inhalatiile repetate (de doua-patru ori pe zi) a aburilor va pot ajuta. In acelasi scop puteti sta in baie cu usa inchisa si apa calda de la dus pornita.

- Evitati fumatul si inhalarea substantelor chimice - Fumul de tigara poate irita sinusurile. Nu permiteti prietenilor si familiei sa fumeze in casa. Achizitionati produse bio pentru curatenie, neparfumate, care nu contin substante chimice dure ce pot declansa probleme ale sinusurilor.

- Beti mai multa apa - Daca aveti probleme ale sinusurilor beti multa apa! Daca beti multa apa sau suc, mucusul dumneavoastra se va subtia si veti facilita drenajul acestuia. Ceaiul fierbinte va poate ajuta atat timp cat este decofeinizat. Bauturile care contin cofeina sau alcool va pot deshidrata. De fapt, alcoolul va agrava umflarea sinusurilor. Beti cel putin 8 pahare de apa sau lichide nealcoolizate si fara cofeina, in fiecare zi.

- Faceti irigatii nazale - Numite si lavaj nazal sau spalaturi nazale, acestea mentin sinusurile curate si fara mucozitati. Pentru irigatii nazale puteti folosi solutie salina, care va ajuta la eliminarea mucusului ingrosat si a alergenilor care cauzeaza congestia sinusurilor.

Stati aplecati peste chiuveta, introduceti solutia salina intr-o singura nara si lasati-o sa se scurga in cealalta nara. Tineti gura deschisa si nu respirati pe nas. Solutia salina o puteti achizitiona ambalata in recipiente speciale pentru lavaj nazal.

- Tumeric sau curcuma - Tumericul are in compozitie curcumina, substanta care poate aduce beneficii sanatatii. Printre acestea se numara tratarea infectiilor sinusurilor. Curcumina ajuta la vindecarea problemelor sinusurilor si contribuie la curatarea cailor respiratorii. Infectiile sinusurilor pot fi cauzate de inflamatia nazala, iar curcuma are proprietati antiinflamatorii.

- Seminte cu extract de grapefruit - Grapefruitul este un fruct care actioneaza ca un antibiotic natural si are o actiune de inhibare a actiunii microbilor, parazitilor, bacteriilor si a 30 dintre tipurile de fungi existenti, printre care si candida.

Pentru tratarea infectiilor sinusurilor, achizitionati semintele de extract de grapefruit sub forma de spray nazal si folositi-l ca adjuvant la tratamentul recomandat de medic.

Sectiune sustinuta de:Sectiune sustinuta de Clarfon

Citeste si despre:

Remedii naturale pentru a calma simptomele sinuzitei Tratarea congestiei nazale si a presiunii sinusurilor Interventiile chirurgicale la nivelul sinusurilor - recomandari pentru pacienti Remedii naturiste pentru congestia sinusurilor si sinuzita cronica Sinuzita (Infectia sinusurilor) Remedii de ajutor pentru drenajul sinusurilor Ghid rapid pentru ameliorarea alergiilor Ingrijire si sprijin pentru persoanele dragi care sufera de hipoacuzie Aparate auditive vivante Tromboza de sinus cavernos Uleiul de menta - beneficii pentru sanatate Rinoreea (secretia nazala) Glanda mamara - afectiuni inflamatorii si supurative Abcesul cerebral Sinuzita Polipii nazali
Cere sfatul medicului ×